Farkındalık eylemi | Güney Gazetesi Mersin

Farkındalık eylemi

Gözlerini Kapatıp Yarenlikte ’’Beyaz Baston’’ İle Yürüdüler

Farkındalık eylemi


7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası sebebiyle, Tarsus Engelliler Platformu ve Tarsus Görme Engelliler Derneği iş birliğiyle farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Tarsus PTT yanında yapılan basın açıklamasının ardından başlayarak, Yarenlik Alanı sonuna kadar devam eden ‘’Beyaz Baston ile Yürüme Etkinliği ‘’ gerçekleştirildi.

Trafik kazası sonucu kör olan Londralı bir fotoğrafçının çevresindekilerin kendisinin kör olduğunu anlaması ve dikkat çekmesi için bastonunu beyaza boyayarak dolaşmasıyla başlayan ve bu sayede simgeleşen ‘’Beyaz Baston’’ ile tüm Dünyada 7-14 Ocak tarihleri arasında ‘’Beyaz Baston Haftası’’ olarak görme engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için farkındalık çalışmaları yapılmaktadır.

 

 

Tarsus ‘ta ‘’Beyaz Baston Haftası’’, Tarsus Engelliler Platformu ve Tarsus Görme Engelliler Derneği iş birliğiyle İlçe Protokolü, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti temsilcileri, Dernek Üyeleri ve Basın Mensupları ile birlikte ‘’Beyaz Baston’’larla farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüşün ardından saat 11.00 ‘de Tarsus Kültür Park ‘ta bulunan dernek binasında, Tarsus Görme Engelliler Derneği Başkanı Fikri Topuz ve ekibi konser verdi. (Haber Merkezi)