Erdemli Yörükspor’da hedef BAL | Güney Gazetesi Mersin

Erdemli Yörükspor’da hedef BAL

Erdemli Yörükspor’da hedef BAL


 

HASAN KÜÇÜK

 

Mersin Süper Amatör Lig B Grubu’nda geçen hafta 10 kişi kalmasına rağmen Mersin 33 FK’yı 1-0 mağlup ederek liderlikten eden ve averajla 2. sıraya yükselen Erdemli Yörükspor Teknik Direktörü Yıldıray Keser hedeflerinin önce play-off’a kalmak daha sonra ise Bölgesel Amatör Lige (BAL) yükselmek olduğunu söyledi.

 

“MERSİN 33 FK’DAN SONRA LİMONSPOR’U YENMEK İSTİYORUZ”

Hafta sona yapacakları Erdemli Limonspor maçının hazırlıklarını sürdüren Endemli Yörükspor Teknik Direktörü Yıldıray Keser, Güney Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, 1-0 yendikleri Mersin 33 FK maçının öneminin önemini bilerek çalışma yaptıklarını söyledi. Bir kaç eksikliği tamamlayarak maça çıktıklarını anlatan Keser, “Maç başlayınca iyi konsantre olduk. Rakibe fazla pozisyon vermedik. 15. dakikada öne geçtik. Ondan sonra yine pozisyonlarımız oldu ve maçta üstün idik. İlk yarıyı öyle bitirdik. 50. Dakikada hakem oyuncumuzu itirazdan dolayı çift sarı karttan attı. Biraz ağır bir karar oldu. Çünkü maçın atmosferi yüksek. Onu biraz idare edebilirdi. 10 kişi kaldıktan sonra değişiklikler yaptık. Ona rağmen rakibimize pozisyon vermedik. 50 dakika 10 kişi oynadık. Son 10 dakika 1-0 olan maç 3,4-0 olabilirdi. İyi pozisyonlar yakaladık. Temposu yüksekti. Yorgunluk vardı. Ondan dolayı değerlendiremedik. Arkadaşlarımızın gayreti ile 3 puanı aldık” şeklinde konuştu.  Keser Pazar günü karşılaşacakları Erdemli Limonspor’u de yenerek yollarına devam edeceklerini söyledi.

 

 

“OYUNCULAR ARASIDA YAŞANAN SIKINTI NEDENİYLE PUANLAR KAYBETTİK”

Geride bıraktıkları 14 hafta ve hedefleri ile ilgili de açıklama yapan Keser, sezon başında çok iyi hazırlık dönemi geçirdiklerini ve 14 tane transfer yaptıklarını hatırlattı. İlk 4 haftayı lider bitirdiklerini vurgulayan Keser, “Mersin 33 FK maçı ile birlikte içerde yaşanan bir olay nedeniyle birkaç oyuncumuzda bir sıkıntı oldu. Kadro dışı bırakmamız gereken oyuncu oldu. Bununla ilgili oluşan sıkıntıyı atamadık. Bu nedenle Mersin 33 FK, Erdemli Limonspor ve Çukurova maçında puan kaybettik   Ondan sonra tekrar toparlandık. Tekrar galibiyetler almaya başladık. Rakibimiz Mut’u 4-2 yendik. Toparlanma döneminde 7-8 puanımız gitti. Sıkıntı yaşamasa idik 35-36 puanımız olacaktı” şeklinde konuştu.

 

“İKİNCİ YARI HIZLA TOPARLANDIK”

Hızlı bir şekilde toparlanarak 2. yarıya Akdeniz Gücü maçı ile başladıklarını ifade eden Keser, bu maçtan hakemin hatalı kararı nedeniyle 1 puan aldıklarını söyledi.

Daha sonra ise Tarsus’tan 1-0 galip döndüklerini ifade eden Keser şöyle devam etti: “İçeride Erdemli Belediyespor’u 3-2 yendikten sonra ise küme düşmemeye oynayan Tarsus Gücü’nü 2-1 mağlup etti. Son maçta ise Mersin 33 FK’yı 1-0 mağlup ettik ve böylece toparlandık. Giden oyuncularımız oldu onların yerine transferler yaptık. Öbür hafta 3 tane daha transfer yapacağız. 4 maçımız kaldı. Biz bundan sonra iddiası kalmayan Limonspor ve Çukuruova Birlik FK ile oynayacağız. Rakiplerimiz ise  küme düşmemek için oynayan takımlarla karşılaşacak. Biz Mut İdman Yurdu Belediyespor ile oynarken Erdemli Belediyespor Mersin FK ile oynayacak. Biz Mersin FK, Silifke Erdemli Belediye ve Mut İdman Yurdu Belediyespor’dan 2’li averajla öndeyiz. Play-off için önemli olan ilk 3’e girmek. Erdemli Yörükspor olarak hedefimiz önce play-off daha sonra BAL’a çıkmak. Rakiplerimizi yendik averaj bizde.”