İşçilerden maaş eylemi | Güney Gazetesi Mersin

İşçilerden maaş eylemi

Mersin Limanı’nda Özgüneş ve LDH ismindeki iki taşeron firmasında uzun zamandır çalışan işçiler ücretlerinin arttırılması talebiyle iş bıraktı.

İşçilerden maaş eylemi


MAYSA DERYAYEVA

 

Mersin Limanı’nda çalışan yaklaşık 200 işçi çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve ücretlerin artırılması talebiyle iş bırakma eylemi yaptı. İş bırakma eylemin dördüncü gününü geride bırakan işçiler, “Haklarımızı alana kadar sonuna kadar bu süreceği sürdüreceğiz” diyor.

Özgüneş ve LDH taşeron firmalarda çalışan işçiler, “Şirket bize asgari ücret teklif ediyor. Maaşlar bankaya yatmayacak elden verilecek. Yasal olan haklarımızı vermiyorlar. 200 kişi olarak iş bıraktık bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Firma bizimle görüşmeyi talep ediyor ancak yine aynı hesaba geliyor. Bir yerden alıyor bir yerden veriyor yine bizi açlığa sürüklüyorlar. Değişen bişey yok. Yine aynı tas aynı hamam. Tazminattan vazgeçmemizi ve böylelikle yeni iş girişi yapacağız diyorlar. Burada 7-10 yıllık tazminatından vazgeçer mi insan? Burada hepimiz en az altı en fazla on yıldır bu firma ile çalışıyoruz” dediler.