Tantuniden burgere burada her şey balıktan | Güney Gazetesi Mersin

Tantuniden burgere burada her şey balıktan

35 yıldır balıkçılık yapan Levent Tunçöz, tuttuğu balıkları en taze haliyle tüketiciye sunmuş. Müşterilerinin balık pişirimi istemesi üzerine Tunçöz, eşi ve kızları ile birlikte yeni bir işyerine taşınmış ve pişirim hizmeti de vermeye başlamış. Ancak Tunçöz ailesinin balık pişirim hizmeti bildiklerimizden çok farklı. Tantuniden köfteye burgerden çorbaya kadar her şeyi balıktan yapıyorlar. Yeni lezzetler deneyimlemek isteyen misafirleri ise Yasemin ve Melis kardeşler ağırlıyor.

Tantuniden burgere burada her şey balıktan


ELVAN KONUK

 

Balıkçı Levent’in işletmecisi Levent Tunçöz 35 yıldır Yeni Mahalle’de en taze balıkları tüketiciyle buluşturuyor. Son bir buçuk yıldır çiğ balık satışı dışında balık pişirimi ile de hizmet veren Balıkçı Levent, balık tantuniden, balık köfteye, balık burgerden balık çorbasına kadar damak çatlatan lezzetleri misafirlerine sunuyor. Eşi Reyhan Tunçöz ve kızları Reyhan Tunçöz ve Melis Tunçöz’le birlikte işlerini sürdüren 60 yaşındaki Balıkçı Levent, kızları biraz daha tecrübe kazandığında işleri tamamen onlara bırakmayı planlıyor.

 

“BALIKÇILIĞIN HER SEKTÖRÜNDE VARIZ”

 

Daha çok kızları Melis ve Yasemin işlerin başında durduğunu belirten Levent Tunçöz, “On yaşından beri denizlerdeyim. Kendi teknelerim vardı. Onla gidip geliyorduk. 35 senedir de Mesudiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesinde balıkçılık yapmaktayım. Bu caddede en eski dükkan benim. 82 yılında açtım. Daha sonra çok dükkanlar açıldı kapandı. İşimiz balıkçılık. Balıkçılığın her sektöründe varız. 35 yıl denizde yattım kalktım kendi balığımızı sattık. Kızlarım işin içine girince burayı açtık” dedi.

 Eşi ve kızları ile birlikte sabah 8.00’dan akşam 21.00’a kadar hizmet verdiklerini söyleyen Levent Tunçöz, “Bayağı yoğunluğumuz oluyor. Özellikle öğlen 12.00-13.00 akşam 17.00-19.00 arası pişirim yoğunluğu çok fazla oluyor. Bizi 2 3 saat önce aramazlarsa talebi kabul edemiyoruz.  Balık pişirimi aksam 19.30 kadar çiğ balık satışımız ise 21.00’a kadar sürüyor.  Özellikle öğlen ve akşam saatlerinde çok yoğun oluyor. Aile ve ofis grupları çok sık geliyor” diye konuştu.

 

“KIZLARIM GÜNDE 100 KİLOYA YAKIN BALIK TEMİZLİYOR”

 

İşlerinin bir ekip gerektirdiğini söyleyen Balıkçı Levent, bu ekibi ailesi ile kurmuş. Kızlarının günde 100 kilo ayda ise 3 tona yakın balık temizlediğini ifade etti. İşletmenin mutfağının herkese açık olduğunu dile getiren Balıkçı Levent, balığın temizlenmesinden pişirimine kadar müşterilerin her aşamayı görebileceğini söyledi.  Balık fiyatlarından söz eden Levent Tunçöz, “Balık fiyatlarını Eylül ayından bu yana değiştirmedik. Ekmek arası hamsi ve sardalya 35 liradan başlıyor. Sardalya servis çok doyurucu salatası ekmeği her şeyi yanında 350 gram net balık var 60 lira. Çupra çiğ olarak 110 çiğ levrek 125 lira. Onların servisleri de 80’den başlıyor boyutuna göre. Barbunya servislerimiz normalde balığın büyüklüğüne göre 70 liradan başlıyor. Dil balığından gümüşüne mezgitine sardalyasına kadar servis var. Bunların çiğ satışı ile servis fiyatları alakalı. Mesela bir mezgit var kilosu 120 lira. Bunun da servisi 350- 400 gram 90 lira 100 liradan başlıyor. Tantuninin fiyatı 40 lira. Ekmek arası balık köfte 40 liradan başlıyor.  Bizim salatamızı özel olarak almaya gelen var. Salatamız bir kişilik 15 lira” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

“Tavuktan tantuni olursa balıktan hayli hayli olur”

 

İlk önce etten yapılan tantuni daha sonra tavuktan da yapıldı. Balıkçı Levent ise ‘tavuktan tantuni olursa balıktan hayli hayli olur’ diyerek yıllardır evinde yaptığı balık tantuniyi dükkanında satmaya başladı.

Ayda ortalama 400-500 kişinin balık tantuniyi tatmak için geldiğini söyleyen Levent Tunçöz, balık tantuninin çupra, levrek ve sardalyadan yapıldığını dile getirdi. Balıkçı Levent, “15-20 yıldır balık tantuni yapıyordum, çok severim. Kılçığı da az olunca gayet güzel oluyor. Kılçıksız kemiksiz balıktan yapılıyor. Şuan et ürünleri içinde katıksız olan tek şey balık. Tantuniyi güzel yerlerden yerseniz tamam lafım yok. Yoksa eti çok karışık. Tavuktan tantuni olursa balıktan hayli hayli olur. Biz de bunu ilk yapalım dedik, çok da güzel oldu” Dedi.

 

 

 

Kız kardeşler baba mesleğini sürdürüyor

 

Baba mesleği olan balıkçılığı sürdüren Yasemin ve Melis Tunçöz kardeşler kadınların istedikleri zaman her sektörde başarılı olabileceklerinin kanıtı.

Günde onlarca kilo balık temizleyen Yasemin ve Melis Tunçöz, aynı zamanda balık pişirimi yapıyor, dükkandaki tüm hizmetleri titizlikle yürütüyor. Kadınların balıkçılık sektöründe olmasının ilk başta insanlara farklı geldiğini söyleyen kardeşler artık müşterilerinin de buna alıştığını söyledi. Insanlarla iletişimlerinin güzel olduğunu ifade eden Yasemin ve Melis Tunçöz, işlerini severek yapıyor.