TİY’de umut yok | Güney Gazetesi Mersin

TİY’de umut yok

TİY’de umut yok


HASAN KÜÇÜK

 

TFF 2. Ligi Beyaz Grupta maddi olarak zor günler geçiren, bütün futbolcuların terk etmesi ve transfer yasağı nedeniyle alt yapı oyuncuları çıktığı karşılaşmanın 2’sinden 4-0 yenildikten sonra geçen hafta

Menemenspor’u evinde 0-2 mağlup olan Tarsus İdman Yurdu’nda umutlar tükeniyor. Kulüp Başkanı Cem Kavalcı’nın borcu kapatıp transfer tahtasını açmak için yaptığı girişimler sonuçsuz kalırken Tarsus’u terk ettiği söylenen ancak ikna edilerek Menemen maçına çıkması sağlanan kaleci Mert Can Salık’ın tek taraflı sözleşme feshi için verdiği sürenin önümüzdeki hafta dolacak olması sarı lacivertli ekibi kara kara düşündürüyor. Tarsus İdman Yurdu, transfer tahtasını açamadığı ve 21 yaşında 2 oyuncu bulundurma şartını yerine getirmediği için TFF tarafından cezalandırılma endişesi yaşıyor.

TİY ekibi hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı Isparta 32 Spor maçına ise yine gençlerle hazırlanıyor. Çalışmalar sırasından genç oyuncuların morallerinin oldukça bozuk olduğu görüldü. 

 

KAVALCI: KAYYUM SÜRECİ UZUN

 

TİY Kulüp Başkanı Cem Kavalcı katıldığı bir televizyon programında durumlarının çok kötü olduğunu söyledi. Kimseden ses seda çıkmadığını ifade eden Kavalcı, “Elektriğimiz, doğalgazımız kesik. Transfer yasağımız var. Büyük bir borç var” dedi.

TİY’i isteyen varsa kongre kararı alalım bırakalım dedikleri halde kimsenin yanaşmadığını anlatan Kavalcı, “Kayyuma götürelim dedik. Anahtarı kaymakama bırakalım demekle olmuyor. Kayyum işi çok uzun ve belli prosedürleri var. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bu işi çözerse eski Başkan Şahin Kırbıyık çözer” şeklinde konuştu.