Mersin’in gururu ÇBK | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’in gururu ÇBK

İtalya’da oynanan ilk maçta 4 sayı farkla yenildiği Euro League’deki en büyük rakiplerinden Famila Schio’yu evinde 12 sayı fark atarak averajla 2. sıraya yükselen Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK’da büyük sevinç yaşanıyor.

Mersin’in gururu ÇBK


HASAN KÜÇÜK 

 

Euro League Women 12. Hafta karşılaşmasında İtalya ekibi Beratta Famila Schio’yu 79-67 yenerek grubunda 2. sıraya yükselen Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi Mersin’in gururu oldu.

İtalya’da oynanan ilk maçta 4 sayı farkla yenilen ÇBK gruptaki en büyük rakiplerinden Famila Schio’nun ikili averajda önüne geçebilmesi için en az 5 sayı farkla yenmesi gerekirken 12 sayı fark attı.

Turuncu lacivertli ekibimiz Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan rövanş karşılaşmasında İtalya takımı karşısında maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun sergiledi. Son çeyrekte farkı 15 sayıya kadar çıkaran temsilcimiz maçı 79-67 kazanarak büyük bir başarı elde etti. Roberto Iniguez’in başa gelmesi ile Eurolig ve Süper Lig’de hiç maç kaybetmeyen, Euro League Women’da ise oynadığı 12 karşılaşmadan 8’ini kazanan ÇBK 20 puan ile 2. sıraya yükseldi. Aynı puana sahip rakibi Schio ise 3. sıraya geriledi.  

 

 

 

MERSİNLİLER ÇBK’YI YALNIZ BIRAKMADI

 

ÇBK taraftarları hafta içinde Başkan Serdar Çevirgen'in 'tribüne desteğe gelin' çağrısına kayıtsız kalmadı. Karşılaşmaya büyük ilgi gösteren Mersinliler takımlarını bir an olsun yalnız bırakmadı. 5 binden fazla taraftar maçın başından sonuna kadar ÇBK’ya tezahüratları ile destek vererek 6. adam rolünü üstlendi. Maçın kazanılmasında etkisi büyük olan taraftarlara ÇBK yönetimi teşekkür etti.

 

 

VALİ PEHLİVAN’DAN ÇBK’YA TAM DESTEK

 

ÇBK’yı Mersin’de oynanan maçlarını Servet Tazegül Salonuna gelerek tribünlerden izleyen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Famila Schio maçında da takımımızı yalnız bırakmadı. Vali Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile birlikte maçı protokol tribününden izledi ve kazanılan zaferi ayakla alkışladı.

 

 

 

ÖZYİĞİT: MERSİN TAKIMINA SAHİP ÇIKTI

 

Maçı tribünden izleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Avrupa şampiyonluğu yolunda Mersin’in tek yürek olduğunu ifade ederek “Kentimiz ve ülkemizi Avrupa’da temsil eden takımımıza sahip çıkan tüm hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum” dedi. Tarihi Mersinliler ile birlikte yazacaklarını ifade eden Özyiğit, “Bu sezon 28.Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandık, Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde şu anda lider durumdayız. Hedeflediğimiz 4 kupa için emin adımlarla ilerliyoruz. Hep birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.