Projeye TÜBİTAK desteği | Güney Gazetesi Mersin

Projeye TÜBİTAK desteği

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz’ın Projesi TÜBİTAK ARDEB desteği almaya hak kazandı.

Projeye TÜBİTAK desteği


Yürütücülüğünü Eskişehir Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Anorganik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Ünver’in yapacağı ve MEÜ Fen Fakültesi Kimya Bölümü Anorganik Kimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz’ın araştırmacı olarak yer aldığı “Perflorlu Fosfin ve Benzohidrazit Ligandları İçeren Pd (II) Komplekslerinin Sentezi, Karakterizasyonu ve Süperkritik Karbondioksit (SkCO2) Çözücü Ortamında Gerçekleşen Suzuki-Karbonilasyon Reaksiyonlarında Katalitik Aktivitelerinin Araştırılması” başlıklı proje, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB-1002-A) tarafından desteklenmeye değer görüldü.

Projede; ilaç moleküllerinin sentezi için önemli bir organik reaksiyon olan Suzuki-Karbonilasyon reaksiyonlarının toksik özellikler göstermeyen çevresel bir çözücü ortamında (SkCO2) ilk kez gerçekleştirilmesi amacıyla yeni paladyum katalizörlerinin tasarlanması amaçlanıyor. (Haber Merkezi)