Lider ÇBK, Melikgazi Kayseri Basketbol’u ağırlıyor | Güney Gazetesi Mersin

Lider ÇBK, Melikgazi Kayseri Basketbol’u ağırlıyor

Lider ÇBK, Melikgazi Kayseri Basketbol’u ağırlıyor


HASAN KÜÇÜK

 

Geçen hafta Bursa Uludağ Basketbol’u 5 sayı farkla yenerek 32 puan ile liderliğini sürdüren Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi 18. Hafta karşılaşmasında Cuma günü Melikgazi Kayseri Basketbol’u ağırlayacak.

Geçen hafta Macaristan ekibi Hun Therm’i tek sayı ile geçtikten sonra ayağının tozuyla çıktığı ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi karşılaşmasında da Bursa Uludağ Basketbol’u da 5 sayı farkla yenerek liderliğini sürdüren ÇBK yine Salı günü oynanan Euroleague Women 12. Haftasında ise Famila Schio’ya 12 sayı fark atarak 20 puanlı 3 takım arasında 2. sıraya yerleşmişti.

Avrupa’da Türkiye’de üst üste çıktığı maçlarda büyük başarılar elde eden ÇBK, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) 18. Hafta karşılaşmasında Cuma günü Melikgazi Kayseri Basketbol’u konuk edecek.

KBSL’de çıktığı 17 maçtan 15 galibiyet elde ederek 32 puan ile lider durumda olan ÇBK’nın bugün karşılaşacağı 11. sıradaki Melikgazi Kayseri Basketbol ise 17 maç 5 galibiyet elde ederek 22 topladı.

Liderliği bırakmak istemeyen ÇBK’nın Kayseri maçındaki tek hedefi galibiyet. Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 18.00’de başlayacak ve Youtube / TBF TV’den canlı yayınlanacak.