Depremzedeler Mersin’e gelmeye başladı | Güney Gazetesi Mersin

Depremzedeler Mersin’e gelmeye başladı

Depremden büyük oranda etkilenen Hatay, İskenderun ve Osmaniye’de yaşayan vatandaşlar, TCDD’nin koyduğu özel tren seferleriyle Mersin’e geldi.  Depremzedeler ilk etapta Servet Tazegül Spor Salonunda kalacak. Trenler, İskenderun’a gitmek isteyenleri de taşıyacak.

Depremzedeler Mersin’e gelmeye başladı


MAYSA DERYAYEVA


Depremzedelerin seyahatlerine destek olmak amacıyla başlatılan ‘Afetzede Aktarım Treni’nin ilk seferi yapıldı ve vatandaşlar Mersin’e geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatılan çalışma kapsamında günde beş sefer karşılıklı olarak ücretsiz tren seferleri olacak.

‘Afetzede Aktarım Treni’ çalışması kapsamında ilk seferi sabah saatlerinde İskenderun’dan Mersin’e yola çıktı. Depremden etkilenen 100 kişi Adana, Tarsus ve Mersin’e getirildi.

 

 

Toplam 60 depremzede Mersin’e geldi. Depremden etkilenen vatandaşlarını özel araçlar ile güvenlik ekipleri tarafından karşılandı. Depremzedeler için Marehan ve Servet Tazegül Spor Salonu ayarlandı.

Deprem bölgesinden ayrılmak ve Mersin’e gelmek isteyen vatandaşlar söz konusu tren seferlerinden ücretsiz olarak faydalanacak.