Temel ihtiyaç malzemesi taşıyan 22 aracı bölgeye gönderen, 2 ilde mobil mutfak kuran, 8 araç ve 25 personelle deprem bölgesinde çalışmalarını sürdüren Yenişehir Belediyesi, Mersin’e gelen binlerce depremzedeyi de unutmuyor.
Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Tüm imkanlarımızla ve gönüllülerimizle seferber olmuş durumdayız. Büyük bir organizasyon kurduk, tüm ekibime ve gönüllülerimize şükranlarımı sunuyorum. Bize yardım talebiyle gelen hiçbir yurttaşımızı geri çevirmedik. Çok zor süreçlerden geçiyoruz. Dayanışma en çok ihtiyaç duyduğumuz şey. Vatandaşlarımız bu noktada çok duyarlı, bugünleri geride bırakacağız ve hep birlikte yaralarımızı saracağız” diye konuştu.
BİN 100 METREKAREDEN OLUŞAN GİYSİ EVİ
Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi depremin ilk gününden itibaren hem yardım toplama hem de dağıtım noktası olarak belirlendi. Merkezin içerisinde bin 100 metrekareden oluşan Giysi Evi de açan Yenişehir Belediyesi, buraya gelen depremzedelere talep ettikleri diğer ihtiyaç malzemelerini sağlıyor.
OLASI SUİSTİMALLERE İZİN VERİLMİYOR
Olası suistimallerin önüne geçmek ve daha çok depremzede yurttaşa ulaşmak için yardımlardan yararlanmak için talepte bulunan yerleşim yeri adreslerine bakılarak, kayıt oluşturuluyor.
Daha sonra sırayla tüm vatandaşların talepleri karşılanıyor, tüm bu süreçlerde Yenişehir Belediyesi ekipleri ve yüzlerce gönüllü depremzedelere destek veriyor. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ne gelerek yardımlardan yararlanan depremzede sayısı kısa sürede 11 bine ulaştı.
DEPREMZEDELER İÇİN HAMAM HİZMETİ BAŞLIYOR
Yenişehir Belediyesi, Mersin’e gelen ve özellikle toplu barınma yerlerinde kalan depremzedeler için hamam hizmetine başlıyor. 13 Şubat Perşembe günü başlayacak hamam hizmetin yararlanmak isten yurttaşlar 0324 606 07 65 telefon numarasını arayarak rezervasyon yapabilecek.
2 NOKTADA 235 KİŞİYE BARINMA ALANI HAZIRLANDI
Yenişehir Belediyesi depremzedelerin geçici barınma sorunu çözmek için Gazi Mahallesi’nde daha önce inşa ettiği ve prefabrik konteynerlerden oluşan yeri geçici barınma alanına çevirdi. Her bir ailenin farklı bir konteynerde kalabildiği barınma alanı toplamda 85 yataktan oluşuyor. Yenişehir Belediyesi ve Toros Rotary Kulübü iş birliğiyle GMK Bulvarı üzerine bulunan eski Botanik Restoran da geçici barınma alanına dönüştürüldü. İlk misafirlerini ağırlayan iki noktada toplamda 235 depremzede konaklayacak.
YARDIM DEPOLAMA MERKEZİ’NE 2 GÜNDE 13 TIR MALZEME ULAŞTI
Binlerce depremzedenin Mersin’e gelmesinin ardından Yenişehir Belediyesi dayanışma ağını genişleterek, organizasyonunu üst seviyeye çıkardı. Yenişehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde Yardım Depolama Merkezi oluşturan Yenişehir Belediyesi, Lüleburgaz, Bornova, Çankaya, Kartal, Çanakkale ve Kırklareli belediyelerinden gelen toplam 14 yardım aracındaki malzemeleri gönüllülerle tasnif etti. Yenişehir Belediyesi buradaki yardım malzemelerini Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde depremzedelere ulaştırırken Mersin’deki diğer noktalara ve ilçelere de göndermeye başladı. (Haber Merkezi)