“Fırsatçılık değil, faydacılık ilkemiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Fırsatçılık değil, faydacılık ilkemiz”

TİY, Mehmet Büyükekşi’nin fırsatçılık imasına tepki gösterdi

“Fırsatçılık değil, faydacılık ilkemiz”


HASAN KÜÇÜK

 

Tarsus İdman Yurdu (TİY) Kulüp Başkanı Cem Kavalcı, takımların ligden çekilmesi ile ilgili açıklama yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin 10 ilin dışında başvuru yapan takımları bir nevi fırsatçılık ile itham ettiğini ifade ederek “100 yıllık camiamız zorluklar yaşıyor olsa da asla böylesine önemli bir olayı fırsatçılığa çevirecek değildir ve buna ihtiyacımızda yoktur” dedi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi depremin vurduğu illerde yer alan 5 takımın ligden çekilme taleplerini onayladıklarını belirtirken Tarsus İdman Yurdu, Sivas Belediyespor ve Niğdespor’un taleplerini ise reddettiklerini söyleyerek ligin son sıralarından yer alan bu takımlara yönelik bir uygulamanın birçok kulübü farklı düşünmeye sevk edeceğini ifade etmişti.

 

“SEZONU YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA İÇİN SONLANDIRMA İSTEMİŞTİK”

TİY Kulüp Başkanı Cem Kavalcı’dan Büyükekşi’nin fırsatçılık imasına tepki gösterdi. Depremden etkilenen 10 ilin dışında olsalar da depremi en çok hisseden ve yaşayan kentlerden biri olduklarını anlatan Kavalcı,  “En çok depremzede konuk eden tüm depremzede yurttaşlara kucak açan kentiz.  Altyapı tesislerimiz şu anda depremzede misafirlerimizi ağırlamakta, kulüp binamızı depremzede misafirlerimize açmak için çalışmalar yürüttük. Bu bağlamda ligin geri kalanında affımızı isteyerek bu sezonu yardımlaşma ve dayanışma anlamında kendi adımıza sonuçlandırmak istediğimizi TFF’ye bildirdik” şeklinde konuştu.

 

“ZORLUKLAR YAŞIYOR OLSAKTA BU OLAYI FIRSATÇILIĞA ÇEVİRECEK DEĞİLİZ”

TFF Başkanı Büyükekşi’nin 10 ilin dışında başvuru yapan takımları bir nevi fırsatçılık ile itham ettiğini öne süren Kavalcı, “Takımımızın düşme hattında olmasından ötürü böyle bir talebinin olduğunu ima eden bir konuşma yaptı. Bu ligden havlu atmış değiliz ve ligde kalmak adına son ana kadar mücadelemiz devam edecektir. Tarsus Adana’ya yakın bir ilçedir. Depremde büyük yıkımlar almasa da en çok etkilenen ilçedir. TFF Başkanı Büyükekşi yapılan yardımlaşma ve dayanışmadan habersiz şekilde art niyetli bir düşünce ile açıklama yaptığını üzülerek düşünmekteyiz. 100 yıllık camiamız zorluklar yaşıyor olsa da asla böylesine önemli bir olayı fırsatçılığa çevirecek değildir ve buna ihtiyacımızda yoktur. 6 Şubat’tan beri tek gündemimiz deprem olmuştur. Adana’dan, Hatay’dan Gaziantep’ten ve Kahramanmaraş’tan çoğunlukta olmak üzere gelen depremzedelere fayda sağlamanın yollarını düşünmek olmuştur. Fırsatçılık değil, faydacılık ilkemiz” ifadelerini kullandı.