Depremzede çocuklara sporlu terapi | Güney Gazetesi Mersin

Depremzede çocuklara sporlu terapi

Depremzede çocuklara sporlu terapi


HASAN KÜÇÜK

 

Aynı zamanda futbol antrenörü olan Toroslar İlçesi Okan Merzeci Mahallesi Muhtarı Aziz Filiz, mahallesindeki çocuklar için açtığı futbol ve basketbol kursuna depremzede çocukları da dahil etti. Depremzede çocukları mahallesindeki çocuklarla kaynaştıran Filiz, sporla terapi yaparak çocukları deprem stresinden uzaklaştırmaya çalıştıklarını söyledi.  

 

 

Mersin Amatör Spor Kulüpleri (ASKF) yönetim kurulu üyesi ve futbol antrenörü olan Okan Merzeci Mahalle Muhtarı Aziz Filiz, 5 yıldır mahallesinde Toroslar Halk Eğitim Merkezi’nin görevlendirdiği Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksek Okulu (BESYO)  mezunu Ahmet Bozkuş Seçil Sağır Ozan Çetinkaya ile birlikte futbol ve basketbol kursu verdiklerini söyledi. Toroslar Belediyesi’nin tahsis ettiği Raziye Oskay Spor kompleksinde 200 çocuğa futbol, Toroslar Semt Basketbol Sahasında ise 80 kız öğrenciye basketbol kursu düzenlediklerini anlatan Filiz, “Haftada 50 saat futbol kursu veriyorduk. Mahallemde bulunan depremzede çocukların ailelerine de kursumuz olduğunu bildirdik. Onların çocukları da kurslarımıza gelmeye başladılar. Bu sayede depremzede çocuklarla hem güzel vakit geçiriyoruz hem onlara stres attırıyoruz. Depremzede çocuklarla mahallemdeki çocukları birlikte idman yaptırıyorum. Birlikte maçlar yapıyoruz. Onları ayrıştırmıyorum. Çünkü onlar artık benim mahallemin çocukları” diye konuştu.

 

 

“SPORLA DEPREM STRESİNDEN UZAK KALIYORLAR”

Amaçlarının çocukları depremin stresinden uzaklaştırmak olduğunu anlatan Filiz, “Spor en büyük bir terapidir. Çocuklar spor yaptığı süre içinde deprem stresinden uzak kalıyor. Ekranlara bakıp stres yaşamıyor. Spor yaparken her şeyi unutuyor. Kötü alışkanlıklardan uzak durmanın kafa dağıtmanı tek yolu spor” ifadelerini kullandı.

 

 

Depremzede çocuklar için Çağdaş Kent Anadolu Lisesi işbirliği ile oyuncak kampanyası düzenlediklerini anlatan Filiz, “Bu oyuncaklarla Hasan Akel Lisesi ve Şifa Hatun Kız Meslek Lisesi’nde 2 sınıf oluşturduk” dedi.