“Hiç umurumda değil; az kaldı oy birliği ile gideceksiniz!” | Güney Gazetesi Mersin

“Hiç umurumda değil; az kaldı oy birliği ile gideceksiniz!”

Karma Komisyon, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar aldı. Başarır kendisi hakkında verilen kararın ardından paylaşım yaparak “Hiç umurumda değil; az kaldı oy birliği ile gideceksiniz!” dedi.

“Hiç umurumda değil; az kaldı oy birliği ile gideceksiniz!”


ELVAN KONUK

Adalet ve Anayasa Komisyonlarında oluşan Karma Komisyon, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan ve CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar aldı. Bundan sonra Başarır ve Türkkan’ın dokunulmazlıklarının kaldırılması Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek ve karara bağlanacak.

Milletvekilli Başarır, kararın ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “MHP ve AKP’li komisyon üyeleri dokunulmazlığımın kaldırılmasına karar vermiş! Hem de sırıtarak; Hiç umurumda değil; az kaldı oy birliği ile gideceksiniz!” ifadesini kullandı.

CHP'li Başarır hakkında, Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşma sırasında yargılamaya müdahale ettiği suçlamasıyla ‘duruşma hakimlerine alenen hakaret’ ve ‘adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’ten fezleke düzenlenmişti.