Domates İhracatına Kısıtlama | Güney Gazetesi Mersin

Domates İhracatına Kısıtlama

Son günlerde kilosu 30 lira olan domatesin fiyatındaki artışı engellemek için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından domatesin ihracatına kısıtlama getirildi. 14 Nisan’a kadar devam edecek olan kısıtlamayla domates fiyatında düşüş bekleniyor.

Domates İhracatına Kısıtlama


MAYSA DERYAYEVA


Deprem öncesinde domatesin kilosu halda 13 liraya satılırken, yaşanılan deprem nedeniyle domates fiyatında artış yaşandı. Son bir hafta içinde domatesin kilosu 13 liradan 20 liraya yükseldi. Domatesin alım fiyatının yüksek olmasından dolayı zincir marketlerde domatesin kilosu 30 liraya satılıyor.

 

 

 

11 ilde yaşanan deprem felaketinin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından domates ihracatına kısıtlama getirildi. 14 Nisan tarihine kadar devam edecek olan kısıtlamayla, fiyat artışının önüne geçilmesi planlanıyor.

 

 

 

Kuraklığın yanı sıra 11 ilde etkili olan deprem nedeniyle domates fiyatında artış yaşandı. Tarım ve Orman Bakanlığı yaşanan fiyat artışı nedeniyle domates ihracatında kısıtlama kararı verdi. Alınan karara göre, Tarım ve Orman Bakanlığına ve TAREKS sistemine başvuru yapılmış işlemleri kapsamıyor.