Deprem endişesiyle evlerine giremiyorlar | Güney Gazetesi Mersin

Deprem endişesiyle evlerine giremiyorlar

Depremin şiddetli bir şekilde hissedildiği Mersin’de evlerinin dayanıklılığına güvenmeyen ve endişe taşıyan vatandaşlar şehrin birçok noktasında olduğu gibi Millet Bahçesi’nde de çadırlarda konaklamaya başladı. Evlerine çamaşır yıkamak ve kişisel ihtiyaçlarını karşılamak için haftanın belirli günlerinde birkaç saatliğine uğrayan Mersinliler, çocuklarını da yine bu çadırlardan okullarına uğurluyor.

Deprem endişesiyle evlerine giremiyorlar


ELVAN KONUK


Millet Bahçesi deprem endişesiyle evlerine giremeyen Mersinlilerin, depremzedelerin ve sığınmacıların yaşam alanı oldu. Çevre apartmanlarda konaklayan vatandaşlar depremi çok şiddetli yaşadıklarını söyleyerek evlerinin sağlamlığına güvenmedikleri için çadırda kalmayı tercih ettiklerini söylüyor. Bazı vatandaşlar bazı günler birkaç saatliğine ihtiyaçlarını karşılamak için evlerine gittiklerini belirtiyor.

 

 

MİLLET BAHÇESİNDEN ÇIKARILMAKTAN ENDİŞELİLER

 

Parkta Suriyeliler ve Türk vatandaşlar kümeleşmiş çadırlarıyla bir arada kalıyor. Daha önce farklı yerlerde kaldıklarını belirten vatandaşlar çıkan tartışmalar nedeniyle Millet Bahçesi’nden çıkarılacakları yönünde aldıkları duyumdan endişeli.

Kötü kullanım nedeniyle parktaki tuvaletlerin ara sıra kapatıldığını dile getiren bazı Mersinliler, “Ne zaman evlerine dönecekleri” sorusuna “bilmiyorum” cevabını veriyor. Millet Bahçesi’nde konaklayan bazı vatandaşlar ise evlerini satılığa çıkarıp deprem açısından daha güvenli yapılara geçme planları yapıyor.