Veliler endişeli | Güney Gazetesi Mersin

Veliler endişeli

Depremler nedeniyle Gazipaşa İlkokulunda hasar meydanı geldi. Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü Gazipaşa İlkokulunun 22 şubesinin Gazipaşa Ortaokuluna taşınmasına, Gazipaşa Ortaokulunda eğitim gören öğrenciler ise Salim Yılmaz Anadolu Lisesine gönderilmesine karar verdi. Veliler karara tepki göstererek, “Salim Yılmaz Anadolu Lisesi ağır hasarlı olmasından dolayı çocuklarımız gönderemeyiz. Bu soruna çözüm bulunsun” diyor.

Veliler endişeli


MAYSA DERYAYEVA


Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Akdeniz ilçesinde bulunan bazı okulları boşaltmaya karar verdi. Bu bağlamda Gazipaşa İlkokulu’nun 22 şubesi Gazipaşa Ortaokuluna sabah devreye gönderilecek. Gazipaşa Anaokulu’nun 4 şubesi Şehit Fırat Palamut Anaokuluna, Fatih İlkokulu’nun 14 şubesi Şehit Emrah Şahin Ortaokuluna öğlenci olarak gönderecekler. Fatih İlkokulu Müdürlüğünün uygun göreceği 3 şubenin Gazipaşa Ortaokuluna öğlenci devreye, Fatih İlkokuluna bağlı anasınıfı Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Ortaokuluna gönderilecek.

Gazipaşa Ortaokulunun öğrencilerinin ise Salim Yılmaz Anadolu Lisesi’nde öğlenci devrede eğitime devam etmesi yönünde karar alındı.

 

“VELİLER OLARAK OKULDAN ÇIKMAK İSTEMİYORUZ”

 

Gazipaşa Ortaokulu önünde bir araya gelen öğrenci velileri çocuklarını Salim Yılmaz Ortaokuluna göndermek istemediklerini belirtti.

 Veliler adına açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Nagehan Alındık, sosyal medyada Salim Yılmaz Anadolu Lisesine ait hasarlı binalarına dair fotoğrafların olduğunu belirtti.

Alındık, “Salim Yılmaz Anadolu Lisesine bizi gönderiyorlar. Okulda bine yakın öğrenci var. Gideceğimiz okulda hasar var. Benim diğer çocuğum Salim Yılmaz Anadolu Lisesine gidiyor ve ben her okula gönderdiğimde korkuyorum. Gazi Paşa Ortaokulunda okuyan öğrenciler neden riske atılıyor. Bu kadar insana yazık değil mi? Veliler olarak okulumuzdan çıkmak istemiyoruz. Çocuklarımızı sıkıntıya atmak istemiyoruz” dedi.

 

 

 

“SAĞLAM OLAN OKULUMUZDAN NEDEN ÇIKARTILIYORUZ”

 

Gazipaşa Ortaokulu olarak binanın üç denetimden geçtiğini ifade eden Alındık, “Bizim okulumuz sağlam olduğu halde neden bizi okulumuzdan çıkartıyorlar. Uzak okuldan gelen öğretmenlerimizi misafir ettik. Sadettin Bey İlkokulumuzu misafir ettik. Depreme kadar hiçbir sıkıntımız yoktu fakat bu okul için bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Biz bir arada aile gibiyiz, velilerin ikameti burada. Biz neden dışardan gelen okul yüzünden başka okula taşınıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü bize yardımcı olmuyor. Biz neden sağlam olan okulumuzdan çıkartılıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“KONUYLA İLGİLİ YETKİLİLER MÜRACAAT EDECEĞİZ”

 

Alındık, veliler olarak Milli Eğitim Müdürlüğüne konuyla ilgili müracaat edeceklerini söyledi. Gazipaşa Ortaokulundan çıkmayacaklarını söyleyen alındık, “Saadettin Bey İlköğretim Okuluna bir çözüm bulunursa, biz eğitimin başından beri misafir ediyoruz ama şu an Gazi Paşa İlkokulunda hasar olduğu için biz üç okul olarak bir araya sığmıyoruz. Biz hasarlı okula gönderiliyoruz. Biz çocuklarımızı riske atmak istemiyoruz. Biz okulumuzda çıkmayacağız ve mücadelemizi sürdüreceğiz. Milli Eğitim Müdürlüğüne sorunlarımızı belirtmek için bugün gideceğiz” dedi.

 

 

 

Görüntüler Salim Yılmaz Lisesinden mi?

 

Gazipaşa Ortaokulunun öğrencilerinin eğitim alacağı Salim Yılmaz Lisesinin hasarlı olduğu iddiası sosyal medyada çok sayıda veli tarafından dile getirildi.

Sosyal medyada dolaşan bazı fotoğraflarda okulun duvar ve kolonlarında çatlaklar, kırılmalar olduğu görülüyor. Fotoğrafların Salim Yılmaz Lisesine mi yoksa bir başka okula mı ait olduğu konusu ise tam olarak teyit edilemedi.