“İlkokul öğrencilerini hasarlı binaya taşıdılar” | Güney Gazetesi Mersin

“İlkokul öğrencilerini hasarlı binaya taşıdılar”

Gazipaşa ilkokulu öğrencileri binası hasarlı olan Tevfik Sırrı Gür Lisesi’ne taşındı. Okulun çocukları için uygun olmadığı söyleyen veliler bu durumun çözülmesini istiyor.

“İlkokul öğrencilerini hasarlı binaya taşıdılar”


ELVAN KONUK

 

Gazipaşa İlkokulu’nun binası hasarlı olduğu gerekçesiyle boşaltıldı. Gazipaşa Ortaokulu’nda Sadettin Bey İlkokulu’ndan öğrencilerin olması üzerine ilkokul öğrencilerinin Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nde eğitim görmesi ile ilgili karar verildi. 

Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nin çocuklarına uygun olmadığı görüşüyle veliler birçok kuruma dilekçe yazdı. Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nin hasarlı olduğunu belirten veliler çocuklarının güvenliği için çocuklarını okula göndermedi. Gazipaşa Ortaokulu’ndaki misafir okul için bir çözüm bulunmasını isteyen veliler, Gazipaşa Ortaokulu’na taşınmak ve ortaokul öğrencileri ile sabahçı öğlenci şeklinde çocuklarının eğitim almasını istiyor.

 

 

 

 

“Bugüne kadar aklınız neredeydi?”

 

Mersin’de 76 okulun boşaltılmasıyla ilgili konuşan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, 3 yıl önce konuyu gündeme getirdiğini ve 63 okulun dayanıksız olduğunun bilindiğine dikkat çekti. Biran önce yıkılması gereken okulların yıkılmasını ve okulların güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Antmen, “Mersin’de bir deprem yaşansaydı ve bu depreme dayanıklı olmayan 63 okul yıkılsaydı, gencecik canların hesabını kim verecekti?” diye sordu.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’, üç yıl önce Mersin’de kaç okulun depreme dayanıklı olup olmadığını sorduğunu belirterek “Aslında korkunç gerçek yıllar önce ortaya çıkmıştı. 3 yıl önce önergeme İl Milli Eğitim Müdürlüğünün verdiği yanıtta Mersin’de 2011 ve 2020 yılları arasında 177 okul ve kurumun deprem tahkikinin yapıldığı ve bu okul ile kurumlardan sadece 76 tanesinin depreme dayanıklı olduğu sonucuna varıldığı ifade edilmişti. Mersin’de bir deprem yaşansaydı ve bu depreme dayanıklı olmayan 63 okul yıkılsaydı, gencecik canların hesabını kim verecekti? Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü okulları şimdi boşaltıyor. Bugüne kadar aklınız neredeydi? Mersin merkezli bir deprem olsa ve o okullar yıkılsaydı ne yapacaklardı? Kader mi diyeceklerdi, yaşananlar kader değil, tamamen ihmal cinayetleri olacaktı” dedi. (Haber Merkezi)