Limoncunun tadı kaçtı | Güney Gazetesi Mersin

Limoncunun tadı kaçtı

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’deki limon üreticilerin sorunlarını meclise taşıdı. Üreticinin 4,5-5 liraya mal ettiği limonu 2,5 liraya satamadığını vurgulayan Gökçel, “İhracatı yasaklayan AKP iktidarı şimdi ihracata teşvik verin. Marketçilere gidin ‘bu limonları alın’ deyin. Erdemlili limoncu bu sene de zarar etmesin” dedi.

Limoncunun tadı kaçtı


ELVAN KONUK


CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, limon üreticilerinin yaşadığı sıkıntılar ile ilgili konuştu. Depremin acısının hala devam ettiğini belirten Gökçel, üreticilerin dertlerinin de sürdüğünü söyledi.

Mersin’in limon üretiminin yüzde 75’inin yapıldığı bir il olduğunu belirten Gökçel, “Erdemli’de, Silifke’de, Mersin’de üreticiler şuanda limonlarının yüzde 60’ının dalda olduğunu ve 4,5-5 liraya mal ettikleri limonun 2,5 liraya alıcı bulamadığını söylüyor. Aynı zamanda üreticilerimiz limonlarının yüzde 30’unu bu mevsimde satabilmek adına, kış şartlarından korumak için depolara aldılar. 9-10 liraya mal ettiler, o limonları da 4 liraya sattıklarını söylüyorlar. İhracatı yasaklayan AKP iktidarı şimdi ihracata teşvik verin. Marketçilere gidin bu limonları alın deyin. Erdemlili limoncu bu sene de zarar etmesin” şeklinde konuştu.