“Dolandırıcılara geçit vermeyeceğiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Dolandırıcılara geçit vermeyeceğiz”

Kiralık ev arayanlar dikkat! Kapora dolandırıcılığı arttı

“Dolandırıcılara geçit vermeyeceğiz”


ELVAN KONUK

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı M. Sinan Canpolat, son dönemde Mersin’deki kiralık konut sıkıntısını fırsat bilen dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.  Sosyal medya ve internet platformlarından Mersin’de olmayan daireleri fiyatının çok altında ilana koyduklarını dile getiren Canpolat, vatandaşlardan yetki belgesiz kullanıcıları Emlakçılar Odası ve adli mercilere iletmelerini isteyerek “Dolandırıcılara geçit vermeyeceğiz” dedi.

Mersin Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Sinan Canpolat, kiralık ev dolandırıcılarına karşı uyarıda bulundu. Son dönemde yaşanılan kiralık daire sıkıntısını fırsat bilen internet dolandırıcılarının emlakçılık mesleğini kullandığını dile getiren Canpolat, “Sahte Facebook, Instagram hesaplarından ve sahibinden.com gibi internet sitelerini kullanarak, olmayan kiralık daireyi normal fiyatının çok çok altında cazip fiyat yazarak gösteriyorlar” dedi.

Birçok vatandaşın bu yöntemle dolandırıldığını belirten Canpolat, “Sunum yapılmadan, meslektaşımız ve mülk sahiplerimiz ile görüşülmeden, ‘Şuan il dışındayım, daireyi kaçırmak istemiyorsanız acil kaparo gönderin’ diyorlar. Bu yöntemle birçok vatandaşımız dolandırılmak istendi ve dolandırıldı. Bu tür olumsuzluklara maruz kalmamanız ve internet dolandırıcılarına paranızı kaptırmamanız için Mersin Emlakçılar Odamıza bildirimde bulunun. Yetki belgesiz dolandırıcıları bizlere ve Adli mercilere bildirin, bizler de yasal işlemi başlatıp gerekli ceza almalarını sağlayalım. Tüm Meslektaşlarımızı ve Vatandaşlarımızı internet dolandırıcılarına karşı uyanık ve tedbirli olmaya davet ediyorum” şeklinde paylaşım yaptı.