Depremzede kadınlar sergiye hazırlanıyor | Güney Gazetesi Mersin

Depremzede kadınlar sergiye hazırlanıyor

Akdeniz Belediyesi’nin kültür ve sanat evlerinde misafir edilen depremzede kadınlar özel bir sergiye hazırlanıyor. Takı tasarım, ahşap boyama ve örgü kursları alan kadınlar, ürettikleri el emeği göz nuru eserlerini 8-9 Nisan 2023 tarihlerinde açacakları sergide hem beğeniye hem de satışa sunacak.

Depremzede kadınlar sergiye hazırlanıyor


Akdeniz Belediyesi, kültür ve sanat evlerinde barınan depremzede kadınlar için çeşitli mesleki ve beceri kursları vermeye de başladı.

Kurslar kapsamında kadınlar; takı tasarımı, ahşap boyama, biçki dikiş, örgü kıyafetler, örgü süsler ve geri dönüşüm malzemelerinden hediyelikler yapmayı öğreniyor. Böylelikle büyük felaketin ruhlarında yarattığı ağır psikolojik travmadan bir nebze uzaklaşan deprem mağduru kadınlar, zamanlarını da daha güzel ve verimli geçirme imkânı buluyor.

 

 

Eğitmenler gözetiminde birbirinden farklı ve ilgi çekici el emeği göz nuru eserler üreten kadınlar, 8-9 Nisan 2023 tarihleri arasında bir AVM’de (Forum AVM) açılacak stantlarda düzenlenecek sergide ortaya çıkardıkları eserleri satma ve gelir elde etme imkânı da elde edecek. Akdeniz Belediyesi’nin, afetzede kadınlara yönelik mesleki eğitim ve beceri kursları çeşitlenerek devam edecek. (Haber Merkezi)