Sasha şaşmadı | Güney Gazetesi Mersin

Sasha şaşmadı

Tarsuslu perilerin şampiyonluğunda en büyük pay sahibi Amerikalı oyuncu Sasha Samolia Goodlett oldu.

Sasha şaşmadı


HASAN KÜÇÜK

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde şampiyon olan ve önümüzdeki sezon Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı’nda büyük sevinç yaşanıyor. Edip Buran Spor Salonu’nda oynanan Botaş Gelişim maçının ardından kupasını alan Tarsus’un kızları büyük zaferin tadını doyasıya çıkardı. Tarsus Belediyesi bu sezon oynadığı 28 maçta 24 galibiyet aldı. 4 maçta mağlup olan Tarsuslu periler topladığı 52 puan sonunda bu sezon şampiyon olarak önümüzdeki sezon Kadınlar Basket Süper Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı. Tarsuslu perilerin şampiyonluğunda en büyük pay Sasha Samolia Goodlett'e ait. Bu sezon iyi bir performans gösteren Sasha, 28 maçta 17 saat 24 dakika parkede kalıp 635 sayı üreterek takımının en skorer ismi oldu. 303 ribaund, 40 top çalma, 91 asist ve 31 bloğu bulunan Sasha maçlarda takımının yıldızı oldu. 16 saat 19 dakika 34 saniye parkede kalan Nihal Güngör Yıldırım ise 409 sayı 178 ribaund, 30 top çalma, 104 asist ve 5 blok ile takımı sırtlayan ikinci isim oldu. 13 saat 46 dakika parkede kalan Ebru Torun ise 271 sayı, 138 ribaund, 91 asist, 28 top çalma ile en başarılı 3. isim oldu. 8 saat 50 dakika 8 saniye parkede kalan Hande Kuzu ise 227 sayı üretirken 174 ribaund, 44 asist, 20 top çalarak şampiyonluğa katkı verirken kısa boyuna rağmen performansı ile dikkat Yağmur Bul ise 12 saat 55 dakika 26 saniye parkede kaldı. Bul, bu sürede 255 sayı üretirken 109 ribaund, 142 asist, 50 top çalma, 3 blok gerçekleştirdi. 11 saat 8 dakika 50 saniye parkede kalan Dilara Tongar ise 161 sayı üretti. Tongar 75 ribaund, 111 asist, 28 top çalarak şampiyonluğa katkı verdi. 6 saat 58 saniye parkede kalan Melis Dilara Lafatan 140 sayı üretirken 79 ribaund, 24 asist, 13 top çalma ve 7 bloğu bulunuyor. Diğer oyunculardan Cansu Yetiş 59, Simge Şeker ve Melis Sağdıç 37’şer, Dilara Bardakçı 22, Hazal Bayır ise 11 sayı kaydeden isimler oldu. 

 

 

 

BEKLENTİMİZİN ÜZERİNDE PERFORMANS GÖSTERDİ

Başantrenör Mustafa Secerlioğlu, sezon başında oyuncularını çok titiz davranarak seçerek karekterli, mücadeleci ve tecrübeli olmalarına özen gösterdiklerini söyledi. Bu doğrultuda yabancı oyuncu tercihini yıllardır Türkiye’de oynayan ve şampiyonluklar yaşamış Sasha Samolia Goodlett'ten yana kullandıklarını ifade eden Secerlioğlu, “Beklentilerimizin üstünde performans gösterdi. Yerli oyuncularımızda çok iyi katkı vererek şampiyonluğu kazandık” dedi.

Secerlioğlu, “Türk oyuncularımızdan Nihal Güngör,  Hande Kuzu ve Yağmur Bul bu ligte şampiyonluk yaşamış ve çok tecrübeli oyuncular performansları gayet iyi. Dilara Tongar, Cansu Yetiş oyun kurucu mevkiinde görevlerini çok iyi şekilde yaptılar. Dilara Kaya Lafatan ve Melis Sadıç uzun oyuncu rotasyonunda kullandığımız oyuncularımız ve iyi performans aldık. Genç oyuncularımız Hazal Bayır, Dilara Bardakçı ve Simge Şeker antrenmanlarda ablalarına çok iyi antrenman vererek onları maçlara hazırlayıp maçta görev geldiğinde mücadele ediyorlar. Genelde oyuncularımın performansından memnunum. Takım kaptanımız Ebru Torun çok tecrübeli ve süper lig tecrübesi olan bir oyuncu, saha içinde ve dışında görevini çok iyi yapan bir oyuncu” ifadelerini kullandı.