​​​​​​​MİY ve Es-Es için kritik maç | Güney Gazetesi Mersin

​​​​​​​MİY ve Es-Es için kritik maç

Pazar günü deplasmanda oynanacak seyircisiz maçta ligin son sırasındaki Eskişehirspor’u yenmeyi hedefleyen Yeni Mersin İdman Yurdu, Karşıyaka maçında şampiyonluğunu ilan etmeyi planlıyor.

​​​​​​​MİY ve Es-Es için kritik maç


 

HASAN KÜÇÜK

 

TFF 3. lig 1. Grup 30. Haftasında Şanlıurfa Temsilcisi Karbel Karaköprü Belediyespor’u 3-1 mağlup ederek şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakalayarak en yakın takipçisinin 5 puan önünde liderliğini sürdüren Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu, ligin bitmesine 4 hafta kala hafta sonu son sırada bulunan Eskişehirspor’a konuk olacak. İdaş Çatalca maçında yaşanan olaylar nedeniyle Eskişehir’in seyircisiz oynayacağı maç için Yeni MİY’in 1600 seyirci kontenjanı bulunuyor. Mersin İdman Yurdu taraftarları bu kontenjanı doldurarak takımlarını yalnız bırakmak istemiyor. Kırmızı şeytanlar taraftar grubu otobüs ihtiyacı için milletvekili adayları, belediye başkanları, STK temsilcileri ve şehrin tüm ileri gelenlerini desteğe davet etti.

 

 

“ESKİŞEHİR’İ DEPLASMANDA YENMEYİ PLANLIYORUZ”

Kırmızı lacivertli ekip, pazar günü Es-es ile yapacağı maçın hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Mersin Stadyumu’nda devam eden çalışmalarda oyuncular taktik çalışmasının ardından çift kale maç yaptı. Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ersin Aka, Güney’e yaptığı açıklamada, Eskişehir maçından iyi bir sonuçla döndükleri takdirde önümüzdeki hafta Mersin’de ağırlayacakları Karşıyaka maçında şampiyonluğu kutlamak istediklerini söyledi. 23 puanla son sırada bulunan Eskişehirspor matematiksel olarak 4’te 4 yaptığı takdirde ligde kalacağını ifade eden Aka, “Biz onları yenersek küme düşecekler. Yani böyle bir maç olacak. Dolayısıyla deplasmanda oynayacağız. Seyircisiz olması bizim için büyük bir avantaj olacak. Çünkü çok ciddi bir taraftarı var. Benimde eski takımım. Çok iyi biliyorum orayı. Ben bir hoca olarak hiçbir maçın kolay olacağını söyleyemem ama biz daha iyi bir takımız. Eskişehir’i deplasmanda yenmeyi planlıyoruz” dedi.

 

ES-ES HOCA DEĞİŞTİRDİ

Geçen hafta deplasmanda 52 Orduspor’a 4-0 mağlup olan Eskişehirspor Mersin İdman Yurdu maçı öncesi teknik direktör değişikliğine gitti. Ali Onur Cerrah ile gerçekleştirilen karşılıklı görüşmeler neticesinde yollarını ayıran Es-es’te bu eski kaptan Sezgin Coşkun getirildi.