Dinçer Anamur’da esnafı dinledi | Güney Gazetesi Mersin

Dinçer Anamur’da esnafı dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili adayı Talat Dinçer, Anamur’da üretici, çiftçi, esnaf , meslek kuruluşu temsilcileri ve  vatandaşlarla buluştu. Bölgenin en önemli geçim kaynağı olan muz ve çileğin artan girdi maliyetleri karşısında üreticinin hakkını alamadığını ve maliyetini zor karşıladığını belirten Dinçer, “Desteğin toprağa değil, doğrudan üreticiye verilerek, ucuz gübre, mazot, zirai ilaç ve düşük faizli zirai kredilerle üreticimizin, çiftçimizin, halkımızın yüzünü güldürmek için kadrolarımızla iktidara hazırız” dedi.

Dinçer Anamur’da esnafı dinledi


Anamur Ticaret ve Sanayi Odasına geçerek Başkan Mehmet Tuna ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek iş dünyasısın ve yatırımcıların önündeki engelleri kaldırmak için hazır olduklarını ifade eden Dinçer, ardından Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş ve yönetim kurulu üyeleriyle üreticinin, çiftçinin sorun ve çözüm önerilerini masaya yatırdı. Dinçer, “Teşviklerin tarlaya, arsaya değil, doğrudan üreticiye verilmesi, çiftçinin girdi maliyetleri olan mazıt, gübre, zirai ilaçta artan maliyetlerim minimuma çekilmesi ve üreticiye düşük faizli zirai kredinin sağlanması için kadrolarımızla hazırız” dedi.

Anamur Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Batıhan Çıtırkı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek ulaşım sektöründeki esnaf ve sanatkarların yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerini paylaşan Dinçer, daha sonra ise sanayi sitesi ve çarşı esnafını ziyaret ederek, Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı, CHP’yi iktidar yapmak için destek istedi.

Muz ve çilek seralarını da ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Dinçer, akşam ise Anamur Alataş köylüleriyle bir araya gelerek, Türkiye’yi huzura kavuşturma yolunda toplumun tüm kesimlerinden destek istediklerini ifade etti. (Haber Merkezi)