MİY YÖNETİMİ ÖZÜR DİLEDİ | Güney Gazetesi Mersin

MİY YÖNETİMİ ÖZÜR DİLEDİ

MİY YÖNETİMİ ÖZÜR DİLEDİ


TFF 3. lig 1. Grup 31. Hafta karşılaşmasında ligin son sırasında bulunan Eskişehirspor’a 2 dakika içinde yediği golle 2-1 mağlup olan Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu’nda büyük üzüntü yaşanırken Mersinlilerden özür dileyen yönetim, alınan mağlubiyeti yol kazası olarak nitelendirdi ve taraftarlardan hafta sonu oynanacak karşılaşma için yine destek istedi.

Yeni MİY’den yapılan açıklamada; “Eskişehirspor müsabakasında sergilenilen ruhsuz  mücadele ve kötü futbol sonucunda aldığımız yenilgi ile şehrimizi ve taraftarlarımızı üzdüğümüz ve hayal kırıklığına uğrattığımız için özür dileriz” denildi.  

 

Şehir olarak; inançlarını kaybetmeden, morallerini bozmadan, aldıkları talihsiz yenilgiyi şampiyonluk yolunda bir yol kazası olarak düşündükleri ifade edilen açıklamada, pazar günü evlerinde oynayacakları Karşıyakaspor müsabakasına odaklanmaya ihtiyaçları olduğu gerçeğiyle taraftarlardan stadı şölen alanına çevirmeleri istendi.

 

“TARAFTARIMIZA UYGULANAN ŞİDDETİ KINIYORUZ”

Eskişehirspor taraftarlarının centilmenlik dışı davranışlarda bulunarak takımını desteklemeye gelen taraftarlarına saldırıda bulunduğunu ifade eden MİY yönetimi açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Maç esnasında tribünde ve protokolde 90 dakika boyunca taraftarımızı provoke ederek tribün olaylarına sebebiyet vermelerinden dolayı kınıyoruz. Eskişehir Emniyeti’ne bizlere gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür ediyor ancak bazı polis memurlarının orantısız güç kullanarak taraftarımıza ve yöneticimize uyguladığı şiddeti kınıyor, yaralanan taraftarlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Takımını yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkür borçluyuz. Dünü geride bırakarak yarına hazırlanıp Şanlı İdman Yurdu’muzu 2. lige hep birlikte taşıyacağız.” (Haber Merkezi)