“Baskı, mobbing ve ayrımcılığa karşı, mücadelemizi büyütüyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Baskı, mobbing ve ayrımcılığa karşı, mücadelemizi büyütüyoruz”

Uğradıkları mobbing ve sürgünlerin arttığına dikkat çeken PTT çalışanları “Emeğimizi yok sayan, güvencesiz çalışma koşullarını dayatan, iş barışını bozan baskı mobbing ve ayrımcılığa karşı tüm emekçileri KESK Haber-Sen’de mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” dedi.

“Baskı, mobbing ve ayrımcılığa karşı, mücadelemizi büyütüyoruz”


ELVAN KONUK

KESK Haber-Sen Mersin İl Temsilciliği üyeleri uğradıkları baskı, mobbing ve sürgünlerin arttığına dikkat çekti. 7 No’lu Şube Sekreteri İbrahim Halil Okdem, “KESK Habersen olarak gerek örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde gerekse Mersin özelinde uğradığımız sendikal baskı ve ayrımcılığı defalarca dile getirmemize rağmen PTT Genel Müdürlüğünün bu zulme ve ayrımcılığa sessiz kalması, keyfi yer değiştirmelerin artmasına ve eğitim hakkımızın engellenmesine kadar uzanabilmiştir” dedi.

Eğitim haklarının kasıtlı olarak engellendiğini dile getiren Okdem, “Bahçelievler PDM Müdürlüğünde görev yapan üyemiz Mehmet Arslan, Mersin Üniversitesi öğrencisi olup 24 Nisan’da başlayan ve iki hafta sürecek olan sınavlarına katılabilmek için yıllık izin talebinde bulunmuş ancak Mersin PTT Başmüdürlüğü üyemizi iki hafta Gülnar PTT Merkez müdürlüğüne geçici görevle görevlendirip eğitim hakkını engellemiştir. Gülnar’da çalışmak isteyen gönüllü personel olmasına rağmen kabul edilmemiş, ısrarla üyemizin adı verilmiştir. Anayasanın 42. Maddesinde “kimse eğitim ve öğrenim hakkından mahrum bırakılamaz” denilmesine rağmen eğitim hakkımız kasıtlı olarak Mersin PTT Başmüdürlüğü tarafından engellenmiştir” ifadelerini kullandı.

 

“KEYFİYETE DAYALI İŞLEMLER TAYİN DEĞİL SÜRGÜNDÜR”

 

PTT’de tayin adı altında sürgünler yapıldığını öne süren Okdem,, “Talebimiz olmadan keyfiyete dayalı yapılan bu işlem tayin değil sürgündür. Sürgün kararı iptal edilmelidir. Mersin Başmüdürlüğü birilerine yer açmak için ya da keyfiyete dayalı bu uygulamalarına derhal son vermelidir. PTT de herkesin görev ve sorumluluğu vardır. Bu görev ve sorumluluğun yalnızca dağıtıcı ve memurlar tarafından yerine getirilmesini istemek son derece yanlış bir tutum olup, bulunduğu konum itibariyle PTT Başmüdürlüğünün ihtiyaç halinde yapılacak olan görevlendirmelerde adil ve tüm emekçilere eşit mesafede olması öncelikli görev ve sorumluluğudur. Emeğimizi yok sayan, güvencesiz çalışma koşullarını dayatan, iş barışını bozan baskı mobbing ve ayrımcılığa karşı tüm emekçileri KESK Haber-Sen’de mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” diye konuştu.