Hayallerine kavuştular | Güney Gazetesi Mersin

Hayallerine kavuştular

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Halkkent MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi, ‘Tırnak Süsleme ile Temel Makyaj Kursları’nın mezunlarını verdi ve meyvelerini aldı. Halkkent MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde verilen ve yaklaşık 1 buçuk ay süren ‘Tırnak Süsleme ile Temel Makyaj Kursları’nı başarıyla tamamlayan kadınlardan Perjin Sevgi ile Zübeyde Arı da, istihdama katılan kadınlardan oldu.

Hayallerine kavuştular


MERCEK Mesleki Eğitim Merkezlerinde kurslarını tamamlayan vatandaşlar, hem hayallerine bir adım daha yaklaşıyor hem de aldıkları teorik ve pratik eğitimlerle istihdama katılma fırsatı elde ediyor.

Halkkent MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde verilen ve yaklaşık 1 buçuk ay süren ‘Tırnak Süsleme ile Temel Makyaj Kursları’nı başarıyla tamamlayan kadınlardan Perjin Sevgi ile Zübeyde Arı da, istihdama katılan kadınlardan oldu. Eğitmen Türkan Şahgül eşliğinde makyaj ve tırnak süslemeye dair hem teorik hem de uygulamalı eğitimler alan kursiyerler, kursu başarı ile tamamladıktan sonra da iş yeri sahibi oldu. 2 kadının daha hayaline kavuşmasına katkı sunan ve bu yolda en iyi rehber olan MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri ile yüzler bir kez daha güldü.

Her iki kursun sonunda da gerçekleştirilen sınavı başarıyla tamamlayan kursiyerler, Türkiye’nin her yerinde geçerli olan Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını aldı. Sertifikalarına kavuşan Perjin Sevgi ve Zübeyde Arı’ya MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi rehberlik etti. Hayallerine giden yolda MERCEK’in rehberliği ile ilerleyen kadınlar, dışarıda çok sayıda özel kursa da gittiklerini ancak, Halkkent MERCEK’te aldıkları verimi özel kurslarda alamadıklarını da ifade etti.

Toroslar İlçesi Yalınayak Mahallesin’de ‘Kuaför ve Güzellik Salonu’ açan 2 kadın ortak, bir kuaförde verilen tüm hizmeti müşterilerine itina ile veriyor. Müşterileri de Perjin ve Zübeyde’den aldıkları hizmetten büyük memnuniyet duyarken, yüzleri merkezden gülerek ayrılıyor.

MAYA: “2 KURSİYERİMİZ İŞ YERİ AÇTILAR, HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİLER”

 

MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Eğitim Koordinatörü Gül Kadem Maya, “MERCEK Mesleki Eğitim Merkezlerimizin Halkkent Şubesi’nde güzellik ve saç bakım alanında, tırnak süsleme, el-ayak bakım ve temel makyaj eğitimi alan kursiyerlerimizden başarıyla mezun olan 2 kursiyerimiz iş yeri açtılar. Hayallerini gerçekleştirdiler. Biz de onların bu hayallerine ortak olup, onları ziyaret ettik” dedi. Merkezde verilen eğitimin detayları hakkında da bilgiler veren Maya, “Kursiyerlerimiz, yaklaşık 1 buçuk ay süren bir eğitim aldılar. Hem tırnak süsleme hem de temel makyaj eğitimlerini bizden aldılar. 1 buçuk ay devam eden bu kursumuzdan arkadaşlarımız başarıyla mezun oldular, sertifikalarını aldılar ve kendi hayallerini gerçekleştirmek üzere işyerlerini açtılar. Toplamda güzellik ve bakım alanında 68 kursiyerimizi mezun ettik. Bunlardan bir kısmı işyeri açtılar, bir kısmı farklı merkezlerde çalışmaya başladırlar. Bizler de onların bu başarılarıyla gururlanıyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)