Burhanettin Kocamaz’dan sandık çağrısı | Güney Gazetesi Mersin

Burhanettin Kocamaz’dan sandık çağrısı

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimin Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olduğunu belirterek, vatandaşları sandıklarda oy kullanmaya davet etti.

Burhanettin Kocamaz’dan sandık çağrısı


MAYSA DERYAYEVA

14 Mayıs’ta yapılan seçim sürecinin zorlu bir süreç olduğunu ifade eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti olarak beklentinin altında milletvekili çıkardıklarını söyledi. Ancak pazar günü yapılacak seçimin daha çok önemli olduğunu vurgulayan Kocamaz, vatandaşları ülkeye sahip çıkmaya çağırdı.

Kocamaz, “Zorlu bir süreci geri bıraktık. Bir tarafta devletin bütün gücünü kullanan iktidar diğer tarafta özellikle Cumhuriyet Halk Partisi için söylüyorum yerel yönetimde çok güçlü şekilde Mersin’de temsil edilen bir yerel yönetim, onun dışında yine 13 belediyenin 8’ni elinde bulunduran Milliyetçi Hareket Partisinin içinde bulunduğu bir seçim atmosferi yaşadık. En dezavantajlı mücadeleyi yapan İYİ Partiydi, dolaysıyla sahada çok iyi görünmemize ve gittiğimiz her yerde en iyi liste sizin denmesine rağmen biz beklediğimiz sonucu maalesef alamadık. Vatandaşı suçlamaya hakkımız yok demek ki kendimiz iyi anlatamamışız, bazı yerlerde yanlışlar yapmışız diye düşünüyorum. Bunları bugün bunları tartışmanın bir anlamı yok” dedi.

 

“HERKESİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

 

Ülkenin, gençlerin geleceğini kurtarmak için vatandaşları göreve davet eden Kocamaz, şu ifadeleri kullandı;

“Dört gün sonrada ülkenin kaderini değiştirecek Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimine gidiyoruz. Millet İttifakı olarak da bu seçimi mutlaka vatandaşlarımızın desteğiyle almak zorunda olduğunu düşünüyoruz. Yoksa ülkemizi çok daha kötü günler bekliyor. 100 yıllık Cumhuriyetimizin son beş yılı adını henüz hiç kimsenin koyamadığı bir ucube tek adam sistemiyle yönetiliyor. Cumhuriyetin 95 yılında yaşanmayan hadise bu beş yıl içerisinde yaşandı.  Vatandaşlarımız bu ülkeye sahip çıksın. Pazar günü yapılacak seçim ülkemizin tarihinin en önemli seçimi özellikle ülkemizin, gençlerimizin geleceğini kurtarmak için, kadınlarımıza hak ettiği değeri verebilmek için ve ülkede barış, huzur, kardeşliğin yeniden tesis edilmesi için, hak, hukuk, adalet, liyakatin yeniden öncelik alması için herkesi göreve davet ediyoruz.”