Bravo kızlar | Güney Gazetesi Mersin

Bravo kızlar

Erdemli Koyuncu Irmakspor Basketbol takımı Çanakkale’de düzenlenen U14 Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda elde ettiği 3. lükle Mersin’in gururu olurken oyuncu Liva Aksoy ise en iyi 5 oyuncu içinde yer alarak gelecek adına büyük umut verdi.

Bravo kızlar


HASAN KÜÇÜK

 

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından Çanakkale’de düzenlenen U14 Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda Erdemli Koyuncu Irmakspor Türkiye 3.sü olarak büyük başarı elde etti.

Kısa bir süre önce Erdemli’nin Koyuncu Mahallesinde kurulan Kız Basketbol takımı Koyuncu Irmakspor kısa bir hazırlık aşamasından sonra önce U14 klasmanında Mersin şampiyonu oldu. Elde edilen başarının ardından Koyuncu Irmakspor Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) 2022-2023 sezonu yurt içi faaliyetleri programı kapsamında düzenlenen U14 Kızlar Türkiye Şampiyonasına katıldı. Ev sahipliğini Çanakkale’nin yaptığı U14 Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda 16 takım mücadele etti. Müsabakalar, Anafartalar Spor Salonu ve 18 Mart Spor Salonu’nda oynandı. İlk maçta Samsun Canik Belediyesi’ni 73-31 gibi farklı bir skorla mağlup eden Koyuncu Irmakspor ikinci maçta da Galatasaray’ı 55-43 yenmeyi başardı. 3. Maçta Fenerbahçe’ye 2 sayı farkla 46-48 mağlup olan Erdemli ekibi çeyrek finalde ise rakibi Emlak Konut’u 41-34 yenerek yarı finale yükseldi. Temsilcimiz Koyuncu Irmakspor yarı final maçında ise Çankaya Üniversitesi’ne 68-72 mağlup olarak finali kıl payı kaçırdı. Mersin temsilcisi klasman maçında ise KKTC’nin Leventspor takımını 54-49 mağlup etmeyi başardı. BOTAŞ’ın şampiyonluğa ulaşıp Çankaya Üniversitesi’nin ikinci olduğu şampiyonada Erdemli Koyuncu Irmak Spor üçüncü oldu. Şampiyonada Koyuncu Irmaksporlu Liva Aksoy en iyi beş oyuncu içinde yer aldı.

 

 

“BASKETBOLDA TARİHİNİN EN BÜYÜK KUPASI ERDEMLİ’YE GETİRDİK”

Kulüp Başkanı Bilal Irmak Türkiye Şampiyonasında Galatasaray, Fenerbahçe gibi devleri geride bırakarak 3. olan takımlarının başarısının tek kendisinin değil Erdemli’nin başarısı olduğunu söyledi. İçlerindeki azim, çok çalışma ve halkın duasıyla buralara kadar geldiklerini vurgulayan Irmak, ilçemizin adını Türkiye Şampiyonası’nda  altın harflerle yazılmasına öncülük eden Çukurova Basketbol Kulüp Başkanı Serdar Çevirgen, Genel Menajer Ender Ünlü ile hocalarımız, oyuncularımıza ve Erdemli halkına çok teşekkür ediyorum. Basketbolda tarihinin en büyük kupası Erdemli’ye getirdik.”