Milletvekilleri mazbatalarını aldı | Güney Gazetesi Mersin

Milletvekilleri mazbatalarını aldı

Milletvekilleri mazbatalarını aldı


MAYSA DERYAYEVA

 

14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem milletvekili seçimlerinde Mersin milletvekili seçilen isimler İl Seçim Kuruluna giderek mazbatasını aldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Mersin Milletvekili seçilen Sibel Söylemez ve Ali Kıratlı’ya İl Seçim Kuruluna gelişlerinde Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak eşlik etti.

AKP Mersin Milletvekili Sibel Söylemez, “Son 35 gündür bakanımız Nureddin Nebati’nin başkanlığında, teşkilatımızla birlikte çok yoğun şekilde çalıştık. Bugün mazbatamızı aldık. Bu süreçte bizleri desteleyen Mersinli hemşehirlimize, teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Milletimizin emrinde olacağız” ifadelerini kullandı.

AKP Mersin Milletvekili Ali Kıratlı ,“Rabbim mahcup etmesin. Mersinimize hizmetler yapacağız” dedi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “25 yıl belediye başkanı olarak vatandaşlarımıza hizmet ettik, bundan sonrada Mersin hem tüm Türkiye’ye hizmet etmek için parlamentoya gidiyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, siyasi görüşü ne olursa olsun bütün Mersin halkının milletvekili olacağını belirtti.

Vatandaşlara oy kullanmaya davet eden Kış, “28 Mayıs’ta tekrar sandıklara gitmek üzere seçim kampanyamız devam ediyor. Sandıktan çıkacak sonuç geleceğimizi tayin edecek. CHP milletvekili olarak herkesten ricam, oylarını kullanırken cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, ülkemize yakışan bir yönetim anlayışıyla yönetilmek adına Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermelerini rica ediyorum” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “En büyük mazbata benim için 28 Mayıs Pazar günü cumhurbaşkanlığı mazbatası ve bunu alınca çok mutlu olacağız” dedi.

 

“VATANDAŞLARI OY KULLANMAYA DAVET EDİYORUZ”

 

CHP listelerinden seçime giren DEVA Partili Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ise Mersin’in yılların ihmalkarlığıyla büyük sorunlar yaşadığına değindi.

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer ise , “Hangi siyasi partiden olursa olsun tüm milletvekillerimiz bir araya gelip, Mersinimizin bugüne kadar birikmiş olan bütün sorunlarını çözmek adına mücadele içerisine gireceğiz. Vatandaşlarımızı 28 Mayıs’ta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır da, “28 Mayıs’ta bu ucube sistem gidecek yerine hak, hukuk, adalet ve hakkaniyet gelecek. Bunda hiç kuşkumuz yok. 13’üncü Cumhurbaşkanı adayımız Anadolu’nun Kemal’i, namuslu adam, lekesi olamayan adam, hırsızlığa bulaşmamış adama bu mührü vereceğiz ve Atatürk’ün köşküne Çankaya’ya göndereceğiz. Tüm bunlarda terör örgütlerine, FETÖ’ye kapak olsun” dedi.