Tarım kooperatifi, konut için tarım arazisini devredecek! | Güney Gazetesi Mersin

Tarım kooperatifi, konut için tarım arazisini devredecek!

Tarım kooperatifi, konut için tarım arazisini devredecek!


Akkuyu Nükleer Santralinin yapıldığı Gülnar ve yöresinde konut talebi o kadar arttı ki, tarımsal kalkınma kooperatifi bile konut müteahhitliğine soyundu. Kooperatif, üzerinde sera bulunan tarım alanını, konut yapması ve yüzdelik pay vermesi karşılığında inşaat firmalarına devretmeye hazırlanıyor.

 

TARIM BİTTİ, KONUT KİRALAMA EN KARLI SEKTÖR OLDU

 

Türkiye’nin ilk nükleer santraline ev sahipliği yapan Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli bir zamanlar kendi halinde bir tarım kasabasıydı. Santralin yapımına başlanmasından kısa süre sonra Büyükeceli’nin de kaderi değişti. Santralde çalışan binlerce işçi için barınma sorunu baş gösterince konut talebi fırladı. Kasabada şimdilerde tarım unutuldu; konut, pansiyon, kamp alanı kiralama işleri en kârlı sektör haline geldi.

 

KONUT YAPILMASI İÇİN YÖNETİM KURULUNA YETKİ VERİLECEK

 

Yaklaşık 50 yıldır yörede tarımsal faaliyetler yapan Büyükeceli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi de bu dönüşüm sürecini fırsata çevirdi. Kooperatif, halihazırda üzerinde cam seralar bulunan 8.5 dönümlük tarım arazisini yapılaşmaya açmak için harekete geçti. Geçen yıl yapılan genel kurulda söz konusu arazinin kiralanmasını gündeme alan kooperatifi, önümüzdeki ay yapılacak genel kurulda ise arazinin konut yapılmak üzere değerlendirilmesini ele alacak.

 

KOOPERATİFİN BAŞKANI AKP’DEN BELEDİYE MECLİSİ ÜYESİ

 

Kooperatifin başkanı aynı zamanda Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi AKP’li Hümmet Büyük, “Arazi satışı söz konusu değil. Sağlam bir inşaat firması bulursak yüzde karşılığı konut projesi yapmak istiyoruz.  Sahada cam seralar var ama çürümeye yüz tutmuş. Bölgede konut ihtiyacı had safhada” dedi. Büyük, konut alanı yapılmak istenen kooperatif arazisinin halihazırda tarım alanı olduğunu da kaydetti. ABİDİN YAĞMUR