Son sözü mahkeme söyleyecek | Güney Gazetesi Mersin

Son sözü mahkeme söyleyecek

HDP’li Akdeniz Belediyesi Meclisi Üyeleri geçtiğimiz yıl kendileri gözaltındayken meclisten geçen 50 milyon liralık borçlanma kararının iptaline ilişkin dava açmıştı.  Davanın duruşması bugün saat 9.30’da görüldü. Kararın bir hafta sonra açıklanacağını söyleyen HDP’li meclis üyesi ve davanın Avukatı Özgün Çağlar, “Alınan karar hukuka ve hukuk devletinin gerekliliklerine aykırı bir şekilde alınmıştır. Elimizden gelen her türlü hukuki girişimde bulunduk, kararı mahkeme verecek, kararın iptal edilmesini umuyoruz” dedi.

Son sözü mahkeme söyleyecek


ELVAN KONUK

Geçtiğimiz yıl Akdeniz Belediyesi Olağanüstü Meclis toplantısının öncesinde HDP’li belediye meclis üyeleri Bedriye Kuş, Nuran Arslan, Mehmet Bitkin, Ali Tanrıverdi ve Nevzat Baran’ın gözaltına alınmasıyla mecliste çoğunluk muhalefetten AKP’ye geçmişti. Belediye meclis üyeleri gözaltındayken Akdeniz Belediyesi’nde belediye başkanına 50 milyon TL borçlanma yetkisi, belediye ait taşınmazların satışı ve kiralama yetkisi ile Yılmaz Güney Parkı’nın yurda çevrilmesi konuları meclisten geçmişti. HDP’li meclis üyeleri alınan kararların iptaline karşı dava açmıştı.

Bugün saat 9.30’da Mersin Adliyesi’nde gerçekleşen duruşmanın ardından belediye meclis üyeleri açıklama yaptı.

 

“YAPILAN OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISI HUKUKA AYKIRIDIR”

 

HDP’li meclis üyesi ve davanın Avukatı Özgün Çağlar, “Geçtiğimiz yıl Akdeniz Belediye Meclisi Olağanüstü toplandı. Toplantı öncesinde 5 tane HDP’li belediye meclis üyemiz gözaltına alındı. Belediye meclisinin çoğu iktidar lehine değiştirilerek çok önemli kararlar geçirdi. Bu önemli kararlara karşı geçtiğimiz yıl iptal davası açmıştık. Bugün açtığımız davalardan 50 milyon lira borçlandırma kararına karşı iptal davasının duruşması görüldü. Yazılı savunmalarımızı yapmıştık, sözlü savunmalarımızı da mahkeme heyetimizin karşısında yaptık. HDP’li meclis üyesi Salih Akbaş savunmasını yaptı, biz de dosyanın avukatı olarak savunmamızı yaptık. Alınan kararlar usule aykırıdır, Anayasa’mıza aykırıdır. Yapılan olağanüstü meclis toplantısı hukuka aykırıdır” dedi.

Mahkeme kararının bir hafta sonra belli olacağını belirten Çağlar, “Alınan karar hukuka ve hukuk devletinin gerekliliklerine aykırı bir şekilde alınmıştır. Elimizden gelen her türlü hukuki girişimde bulunduk. Biz bu ülkenin Anayasa’mızda yazdığı gibi hukuk devleti olduğu inancıyla ve güveniyle savunmalarımızı yaptık. Elimizden geleni yaptık, kararı mahkeme verecek, kararın iptal edilmesini umuyoruz” ifadelerini kulllandı.