“İtfaiye birimimizi güçlendirdik” | Güney Gazetesi Mersin

“İtfaiye birimimizi güçlendirdik”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görevlendirmek üzere alımını gerçekleştirdiği 100 itfaiye eri ile bir araya geldi.

“İtfaiye birimimizi güçlendirdik”


İtfaiye erlerine ‘Hoş geldiniz’ diyen Seçer, “Güzel hizmetler yapacağınıza canı gönülden inanıyorum. Yeter ki vatandaşıma hizmet edin. Her zaman sizin yanınızdayım” dedi.

 

İtfaiye teşkilatını her geçen gün güçlendirmeye devam edeceklerini vurgulayan Seçer, “Mümkünse 511 norm kadromuzun tamamını teşkilatımıza kazandırmak istiyoruz. Bizim aslında istediğimiz ilk etapta 282 kişilik bir kadroydu ama bakanlık 100 kadro izni verdiği için 100 kişi alabildik. Bakanlığın bize sağlayacağı imkânlar çerçevesinde bu devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

Son 4 yıl içerisinde itfaiye teşkilatının araç gereç ve ekipman yönünden de güçlenmesini sağladıklarını kaydeden Başkan Seçer, insanların can ve mal güvenliği ile ilgili konulara direkt müdahale eden İtfaiye Dairesi’nin bütçesi hazırlanırken hiçbir kısıtlamaya gitmediklerini belirtti.

 

Seçer, küresel ısınma nedeniyle önemli çevre sorunları olduğunu ve bunun da sonuçlarının yansıdığını belirterek “Başta aşırı yağışlar, sel taşkınları, kuraklık ve orman yangınları. İşte afet dediğimiz olay bu. Eğer siz zamanında müdahale edemiyorsanız; o felakete dönüşüyor. Siz de zaten aldığınız, alacağınız eğitimlerle bu afetlerin felakete dönüşmemesi için müdahale edeceksiniz” diye konuştu. (Haber Merkezi)