Çevre Haftası’nda çocuklara şenlik | Güney Gazetesi Mersin

Çevre Haftası’nda çocuklara şenlik

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre Haftası’nın kapanış etkinliği olarak gerçekleştirilen ‘Çevre ve Çocuk Şenliği’ dolu dolu içeriği ve eğitici etkinlikleriyle çevre konularına önemli farkındalık oluşturdu.

Çevre Haftası’nda çocuklara şenlik


Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı öncülüğünde yapılan ‘Çevre ve Çocuk Şenliği’, birbirinden farklı ve renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Galatasaray Meydanı’nda kurulan 57 stant sayesinde çocuklar ve vatandaşlar; iklim, çevre, gezegen, dünya, geri dönüşüm gibi önemli birçok konu hakkında bilgi sahibi oldu. Şenliğe, çocukların ilgisi yoğundu. Güneş enerjisinden üretilen elektrikle demlenen çay, atık lastikten yapılan oturak, organik malzemelerden boya elde edilmesi ile yenilenebilir enerji ve geri dönüşümün önemine dikkat çekildi.

7’den 70’e her yaştan insana hitap eden Şenlik’teki eğlenceli ve eğitici içerikler çevreye dair önemli bir farkındalık oluşturdu. Çevre farkındalığı, iklim değişikliği, çevre sorunları, geri dönüşüm, deniz kirliliği gibi konuların ana tema olduğu Şenlik’te çocukların en çok dikkatini çeken atölyelerden biri de uçurtma atölyesi oldu. Hediye edilen uçurtmaları gökyüzünde uçuran çocuklar uçurtma yapımını da öğrendi. (Haber Merkezi)