“Ne değişti?” | Güney Gazetesi Mersin

“Ne değişti?”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin eşit şartlarda gerçekleşen bir seçim olmadığına vurgu yapan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP iktidarının yönetim politikalarını eleştirdi. İktidardan zarar gören herkesin yanında olacakları dile getiren Başarır, “Seçilmiş Milletvekili Can Atalay cezaevinde, ne değişti? Dolar 24 lira her şeye zam geliyor. Ev sahibi ve kiracılar birbirini öldürecek duruma gelmiş, insanlar sokakta kalacak. Ne değişti?” diye sordu.

“Ne değişti?”


ELVAN KONUK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı’nı ziyaret eden CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İl Başkanı Koral Ömür ve yurttaşlarla biraraya geldi. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ile ilgili konuşan Başarır, “Çok üzüldük günlerce uyuyamadık ama eşit şartlarda bir seçim olmadı. Seçimin son iki günü Şanlıurfa’daydım. Bir vali ile karşılaştım. Korucuların az olduğu köylerde neden az oy alıyoruz diye köylüye hesap soran bir valiyle karşılaştım. Burada bir bakan geldi. İnsanlara sürekli market kartı dağıttı. Ben bunları mazeret olsun diye söylemiyorum. Devletin kanalı bizim vergilerimizle ayakta duran TRT’den bize hakaret ettiler. 36 tane televizyon kanalı, yüzlerce radyo, yüzlerce gazeteyle algı yaptılar. Şimdi kesildi, sustular. Çünkü o çirkin senaryo ülke için yazılıp oynanmıştı. Yazan, oynayan, başroldeki adam da Recep Tayyip Erdoğan’dı. Ne oldu, neden konuşmuyorsun?” dedi.

 

“DİMDİK YÜRÜYECEĞİZ, ENSELERİNDE OLACAĞIZ”

 

Ekonominin gün geçtikçe kötü duruma geldiğine dikkat çeken Başarır, AKP iktidarına ‘Ne değişti?’ diye sordu. Seçimden sonra hayatın gerçeklerinin ortaya çıktığını ifade eden Başarır, şu şekilde konuştu:

“85 milyona sesleniyorum, değerli yurttaşlarıma sesleniyorum. İşte seçilmiş Milletvekili Can Atalay cezaevinde, ne değişti? 16 yaşında çocuk Recep Tayyip Erdoğan’a bıyık yapmış ya, yapmışsa yapmış, niye tutuklu? Ne değişti? Ekonomi, dolar 24 lira her şeye zam geliyor. Ev sahibi ve kiracılar birbirini öldürecek duruma gelmiş, insanlar sokakta kalacak. Ne değişti? Biz buradayız, bu partinin en genç üyesiyle il başkanıyla biz buradayız. Biz bu mücadeleye devam edeceğiz. Bize oy veren, vermeyen, bu iktidardan zarar gören herkesin yanında olacağız. Dimdik de yürüyeceğiz, her yerde olacağız, enselerinde olacağız.”


  “Ne değişti?”