Büyükşehir’den Babalar Günü dolayısıyla anlamlı etkinlik | Güney Gazetesi Mersin

Büyükşehir’den Babalar Günü dolayısıyla anlamlı etkinlik

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Babalar Günü dolayısıyla, babalar ve çocuklarını bir araya getirerek eğlenceli bir etkinliğe imza attı. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde yer alan Çocuk Gelişim Merkezleri’nin minik öğrencileri, Büyükşehir’in ‘Minikler Babalarıyla Sosyalleşiyor’ farkındalık projesi kapsamında, ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ isimli çocuk oyununu babalarıyla birlikte izledi.

Büyükşehir’den Babalar Günü dolayısıyla anlamlı etkinlik


Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri’nin minik öğrencileri, yaklaşan Babalar Günü dolayısıyla, ‘Minikler Babalarıyla Sosyalleşiyor’ farkındalık projesi kapsamında, ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ isimli çocuk oyununu babalarıyla birlikte izledi. Etkinliğe toplam 60 çocuk ve babaları katılım sağladı. Minikler ve babaları, izledikleri çocuk oyunu ile eğlence dolu bir saat geçirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen etkinlikte çocuk oyunu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Şehir Tiyatroları tarafından sahneye koyuldu.

 

‘Babam İle İlk Tiyatro Biletim’ sloganıyla, Kütür Park içerisinde yer alan Etkinlik Merkezi Amfi Tiyatro’da düzenlenen ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ isimli çocuk oyununu izleyen babalar ve çocukları, eğlenceli vakit geçirdi. Tiyatro öncesinde Büyükşehir Belediyesi’nin Çocuk Gelişim Merkezleri tarafından, ‘Bazı Süper Kahramanların Pelerini Yoktur, Onlara Baba Denir’ başlıklı bir de mektup ile birlikte biletleri hediye olarak gönderildi. Mektup içeriğiyle de baba-çocuk ilişkisinin önemine değinildi. Bu sayede Mersin Büyükşehir Belediyesi, Babalar Günü hediyesini böyle bir organizasyonla erkenden verdi.

 

 

TANIŞIK: “ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜNDEN GÜLÜCÜKLER EKSİK OLMADI”

 

 

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri Koordinatörü Özlem Tanışık, etkinliği  ‘Babalar ve Çocuklar Birlikte El Ele Sosyalleşiyor’ projesi kapsamında gerçekleştirdiklerini belirterek, “Çocuklarımıza biletler vererek, babalarına iletmelerini istedik. ‘Babamla birlikte ilk çocuk oyunum’ diyerek onları buraya davet ettik. Çocuk Gelişim Merkezlerimizden yaklaşık 60 ebeveyn ve 60 çocuk katılım gösterdiler” dedi. Velilerin, çocuklarıyla birlikte etkinlik yapma taleplerinin olduğunu ve bu etkinlik sayesinde çocukların babalarıyla güzel vakit geçirdiğini vurgulayan Tanışık, “Bu zamanı bugün burada yapılandırdığımız için çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Çocuklarımızın da yüzünden gülücükler eksik olmadı” ifadelerini kullandı.

 

 

 

BABALAR, ÇOCUKLARIYLA EĞLENCELİ VAKİT GEÇİRDİ

 

 

Etkinliğe minik oğluyla katılan babalardan Tolga Öztürk, “Çok güzeldi, etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederiz. Eğlenceliydi” dedi. Çocuğunun ilk tiyatro izleyişi olduğunu belirten Soner Şahutoğlu ise, “Çok güzeldi, çok eğlendik ve keyif aldık” diye konuştu.

 

Velilerden Emrah Donuk da oyunun çok güzel olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Donuk, “İş güç olduğu için çocuklarımızla yeterli vakit geçiremiyorduk. Bu bizim için çok büyük bir şans oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Baba Mehmet Emin Beytullah Öztoprak ise, “Etkinlik gayet güzel ve eğlenceliydi. Çocuklar için de güzel oldu, elinize kolunuza sağlık her şey için” diyerek duygularını ifade etti.