Kentsel dönüşüm meclise takıldı | Güney Gazetesi Mersin

Kentsel dönüşüm meclise takıldı

Tarsus’un İsmet Paşa Mahallesinde kentsel dönüşüm için yıkım çalışmaları başlatılmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ev sahiplerine sağladığı 18 aylık kira yardımında sona gelindi. Son üç aydır kentsel dönüşüm çalışmalarında ilerleme kaydedemediklerini belirten Tarsus Belediyesi TESKİ ile arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi yapılması maddesini tekrar meclise getirdi.

Kentsel dönüşüm meclise takıldı


 

ELVAN KONUK


Tarsus Belediyesi Meclisi toplantısı Başkan Haluk Bozdoğan yönetiminde gerçekleştirildi. Mecliste yılan hikayesine dönen İsmet Paşa Mahallesi’nde Tarsus Belediyesine ait 507 metrekarelik taşınmaz ile ilgili madde tekrar gündeme getirildi.

Geçtiğimiz meclis toplantısında TESKİ A.Ş ile arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi yapılması ve söz konusu taşınmaz ile ilgili Başkan Bozdoğan’a ihaleye girme yetkisi verilmesi oy çokluğuyla reddedilmişti. CHP’li meclis üyeleri iki ayrı konunun tek madde içerisinde olmasını hukuka aykırı bulduğu gerekçesiyle ret oyu kullanmıştı.

Madde, “Tarsus TESKİ A.Ş. ile arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi yapılmasına, ayrıca taşınmazın hissedarı olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapılacak olan açık artırma usulü ile satış işlemine Tarsus Belediyesi olarak katılmamıza, bu konularda Belediye Encümenine ve Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a yetki verilmesi hususunun görüşülmesi” şeklinde tekrar gündeme getirildi.

Daha önce ret oyu veren meclis üyeleri maddelerin ayrılması ile birlikte maddede hukuka aykırılığın ortadan kalktığını söyledi. Bazı meclis üyeleri ise vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için bir an önce maddenin kabul edilmesi gerektiği savundu. Madde oylama sonucu komisyonlara sevk edildi.

 

MAHKEME KARARI OLMASINA RAĞMEN ISRAR ETTİLER

 

Geçen aylarda Tarsus Belediyesi'nin 2023 yılı mali bütçesinin denkleştirilmesi amacıyla meclise; Atatürk Mahallesi'nde bulunan ve imar uygulama planı ile Tarsus Belediyesi'ne geçen alanda bulunan taşınmazın hissedarı Mevsim Mağazacılık Bilgisayar Tekstil Dayanıklı Tüketim Malları İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. ile 'Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi' yapılması konusunu içeren teklif getirilmişti. Başkan Bozdoğan kamu hizmetinin aksatılmasına neden olduğu gerekçesiyle konuyu yargıya taşımıştı. Yargı sürecinin ardından gerekçeler değerlendirilerek yürütme durduruldu. Yürütmenin durdurulması nedeniyle, teklif tekrar meclise getirildi, kararda ısrar arandı. Meclis üyeleri oy çokluğu ile mahkeme kararına rağmen ısrar oyu kullandı.

 

“ÇÖPTEN BURUNLARINI KALDIRIP GÜZEL İŞLERİ KOKLASINLAR”

 

Tarsus Belediye Meclis Toplantısı’nda Başkan Haluk Bozdoğan, belediyeye yönelik yapılan propagandayı bir kez daha eleştirdi. Geçtiğimiz günlerde AKP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu’nun çektiği videoya gönderme yapan Bozdoğan, “Çöpten burunlarını kaldırım belediyenin güzel işlerini koklasınlar” eleştirisinde bulundu.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, kendisini arayıp sorunları iletmek yerine, belediyenin işlerini karalayan meclis üyelerine yönelik konuştu. Bozdoğan, “Yanlış da olsa yaygın söz doğrudan iyidir gibi gösterilir. Mecliste bazı meclis üyesi arkadaşımızın özellikle meclis üyeliğini bir kenara bırakıp cep telefonuyla çöplük çöplük gezerek itibar kazanmaya çalışan şovmenliği var. Bununla ilgili de çok felsefe az icraat notuyla bir video paylaştı arkadaşlar. Çoğunuz da izlemişsinizdir. Bu video bozuk yollardan çimleri uzamış parklara çöplere kadar bir dolu görsel içeriyor. Ülkemizde 4 ay önce bir deprem gerçekleşti, resmi kayıtlara göre 50 bin, resmi olmayan kayıtlara göre 100 bine yakın insanımız vefat etti. Yüzyılın felaketi olarak gösterilen bu afetin yaralarını hala sarmaya çalışırken bu tip meclis üyesi arkadaşlarımız eline telefonu alıp neden şovunu yapmadı onu sormak istiyorum” dedi.

Belediyenin bir eksiği varsa çoğu meclis üyesinin yaptığı gibi konunun kendisine iletilmesini isteyen Bozdoğan, “Depremlerin temel sorumlusu olarak imar affı uygulaması gösterilirken deprem bölgesini sokak sokak adımlayarak videolar çekti mi gerçekten çok merak ediyorum. Bedeninin yarısı deprem enkazında yarısı çöp kamyonunda taşınan vatandaşın videoları çekerek çöpçüler kralı isimli filmini çaldı mı gerçekten çok merak ediyorum. Onlardan tek istediğim otu çiçeği böceği bir tarafa bıraksınlar. Çöplük çöplük gezip açık arayacaklarına yönetim felsefesi nedir, yönetim körlüğü nedir biraz okusunlar öğrensinler isterim. Belki bunları öğrendikleri zaman burunlarını çöplükten ayırır Tarsus Belediyesi’nin güzel işlerini koklama ayrıcalığına erişebilirler diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.