Depremin travmasını sporla atmaya çalışıyorlar | Güney Gazetesi Mersin

Depremin travmasını sporla atmaya çalışıyorlar

Deprem felaketinden kaçarak Mersin’e yerleşen depremzedeler devlet sporcusu ve 4 kez dünya şampiyonluğu bulunan Fikri Arıcan’ın hayata geçirdiği projeyle geçmişin acı ve travmalarını atmaya çalışıyor.

Depremin travmasını sporla atmaya çalışıyorlar


Fikri Arıcan, deprem felaketi sonrası gittiği bölgede dehşet içinde kaldığını ifade ederek “Depremde arkadaşlarımız birçoğunu kaybettim. Mersin'e depremzede akını olduğunu görünce maddi desteğimizin yanı sıra manevi olarak kendi kendime neler yapabilirim diye sordum. Spor salonumun yanında tecrübe ve bilgi birikimim var. 4 defa dünya şampiyonu olmuş devlet sporcusuyum. Öyle bakmakla olmuyor. İnsan olarak elimizi taşın altına sokmamız gerekiyordu. Manevi desteği sporla sağlamak için deprem afetinden kaçıp memleketimize gelen misafirlerimize kapılarımızı açtık” dedi.  

 

 

Projenin olumlu sonuç vermesinden memnun olduğunu söyleyen Fikri Arıcan, içinde bulunduğu olumsuz psikolojiden kendini arındırmak isteyen herkese kapılarını açmaya da devam edeceklerini kaydederek “Salona devam eden arkadaşlarımız var gelmek isteyenlere de ek kontenjan veriyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan Arıcan, kendisinin organize ettiği ve eylül ayında yapılacak uluslararası  spor karşılaşmalarının bu yılki temasını deprem olarak değiştirdiklerini, elde edilecek gelirin depremzedelere aktarılacağını söyledi.

 

 

“SPORLA YAŞADIĞIM SIKINTILARI UNUTTUM”

 

Hatay'ın Antakya ilçesinde spor salonu bulunan Mehmet Ali Yıldırım da 6 Şubat deprem felaketinde evini işyerini ve akrabalarını kaybettiğini ifade ederek ilk travmanın ardından Mersin’de soluğu aldıklarını söyledi. Burada depremzedeler için kontenjan açarak onlara sporla destek vermek isteyen bir spor solonu olduğunu öğrenince başvurduğunu anlatan Yıldırım, “Önce sporcu daha sonra eğitmen olarak çalışmaya başladım. Bu sayede yaşadığım sıkıntıları unuttum” dedi.

 

 

Projeden yararlanan Zeynep Ece Serçeözü deprem felaketinin insanlarda travmalar bıraktığına dikkat çekerek “Bu durumdan kurtulmak için spora başladım. Spor birazda olsa insanı motive ediyor ve hayata bağlıyor. Spora başlamam beni hayata bağladı” diye konuştu

Sevim Aydınlı ise  sporun insanı kötü düşüncelerden yaşadığı acılardan uzaklaşmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Deprem felaketinden sonra sporu bırakmamış olmasının acılarını azaltamaya yardımcı olduğunu kaydeden Irmak Özdemir de bu süre zarfında spor salonunda kendisine yardımcı olanlara teşekkür etti. (Haber Merkezi)


  Depremin travmasını sporla atmaya çalışıyorlar