Küme düştü tartışma bitmedi | Güney Gazetesi Mersin

Küme düştü tartışma bitmedi

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, yeni kanun nedeniyle TİY’e kimsenin sahip çıkmaması nedeniyle yönetimde yer almaları için insanlara ricacı olduklarını ifade ederek şampiyon olabilecekleri maçı küfür nedeniyle seyircisiz oynamak zorunda kaldıklarını vurguladı.

Küme düştü tartışma bitmedi


HASAN KÜÇÜK 

Yaşadığı maddi kriz nedeniyle transfer tahtasını açtıramadığı için alt yapı oyuncuları ile çıktığı maçlardan mağlubiyetler alarak 3. Lige düşen Tarsus İdman Yurdu ile ilgili tartışmalar bitmiyor.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan bir lokantada düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin TİY’in önceki yönetimlerine belediye çalışanlarını seçtirdiği ve şampiyonluk vaadi ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

O dönem yönetim kurulunda görev almak isteyen cesur yürekli insanların bulunmadığı, insanların   yeni kanun ve yeni yönetmelikler nedeniyle korktuğunu vurgulayan Bozdoğan, “Eski görev alanlara, Ticaret Odasına, Borsa’ya gittim yok dediler. Yeni kanun bizi mahvediyor dediler. Dürüst olalım. Yönetim kurulu var da ben mi müdahale ediyorum. Ben asla böyle bir şey yapmadım. Ben size destek olurum işinize gücünüze bakarsınız. dedim ve görev aldılar” dedi.

 

“KİMSE ELİNİ CEBİNE ATMAK İSTEMİYOR”

Yönetim görev aldıktan sonra gece saat 1’de takımın Afyon’da bulunduğu otelle ilgili sorunlar çıktığını anlatan Bozdoğan, “Meslek hayatımda 1 gün tatil yapacaktım telefon açtılar. Çanakkale’ye girmek üzere iken geri döndüm. Bursa’da takım otelde takım kalmış dediler gittim. Yönetim Kurulu var da kimse elini cebine atıp bir lira para çıkarttı mı? Yönetim kurulu göstermelik var. Kimse görev almak istemiyor ve hepsi korkuyor. İş adamlarını suçlamıyorum. Destek olsunlar diyorum. Bu takım bizim. 5-10 lira para koysun. Burası dipsiz kuyu. Eğer dipsiz kuyuda şirket olarak gitsinler diye defalarca yalvardım. Şirket yaparsak satılır diyerek yanaşmadılar” ifadelerini kullandı.

Takımın başına törenle birilerinin getirtildiği ve siyasi olarak her türlü kendilerine saldırtıldığını öne süren Bozdoğan, “Bize karşı her türlü tehditler yapıldı. Haluk Bozdoğan, bu adam gittikten sonra küme düşecek takımı aldı play-off oynattı. Yarı finale çıkarttı. O çocukların emeklerinin karşılığını tek tek verdi” dedi.

 

 

“SEYİRCİ BİLE BİZİ SATTI”

Küfür nedeniyle play-off final maçını seyircisiz oynamak zorunda kaldıklarını anlatan Bozdoğan, “Penaltılarda kaybettiğimiz maçı hatırlıyorsunuz. Belki bu takım o zaman şampiyon olacaktı. Geldiler biz battık kulüp dağıldı dediler. Gelen arkadaş hala Hal Komisyonunda duruyor. Arkadaşa sorun. Destek oluruz, elimizden geleni yaparız dedik ve yaptık. Takım en altlarda küme düşmek üzere iken 10 maçta 10 galibiyet aldı. Her maçta prim koyduk. Oynayın pirim dedik. Takım play-offa kaldı. Yarı finale kaldı. Kim vardı arkamızda. Seyirci bile bizi sattı. Biz seyircisiz maça çıktık. Çocukların ayakları titriyordu. Halbuki Diyarbakır gibi bir takımı yenen takım Karacabey’i yenemedi” ifadelerini kullandı.

Kanserli ablasının parasını bile TİY’e taşıdığını anlatan Bozdoğan, “Kadıncağız ben alacaklı gözükmeyeyim yanlış anlarlar helali hoş olsun dedi. Kadıncağız benim borcumu yaz dediğinde ben alacaklı gözükmeyeyim yanlış anlarlar. Helali hoş olsun dedi. Almanya’da kazandığı paraları bile koydu. Ne oldu. Şampiyon olmak için elimden geleni yaptım daha ne yapayım” dedi.  

 

“BAŞKAN BULDUK ERTESİ GÜN İSTİFA ETTİ”

TİY’in dernek olduğunu, belediyenin ise bir spor kulübünün yetkilerini alacak bir kurum olmadığını ifade eden Bozdoğan şunları söyledi: “Geçmişte alışılmış galiba. Yönetim, başkan belirlenir.  Ama bizim öyle niyetimiz yok. Biz sadece takımda yönetim kurulunun oluşması için elimizden geleni rica ile yaptık. Bazen başkan bulduk. Hemen ertesi gün istifa etti. Bedel ödetirler dedi vaz geçti.”