AKP’li Akdeniz Belediyesi 13 yıllık çalışanı işten çıkardı | Güney Gazetesi Mersin

AKP’li Akdeniz Belediyesi 13 yıllık çalışanı işten çıkardı

AKP’li Akdeniz Belediyesi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılan Mahmut Avcıl’ı evinde ziyaret eden Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan,

AKP’li Akdeniz Belediyesi 13 yıllık çalışanı işten çıkardı


Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Akdeniz Belediyesi'nde 13 yıldır çalışan Mahmut Avcıl'ın hiçbir gerekçe olmadan işten çıkarılmasına tepki gösterdi. Milletvekili Bozan, Avcıl'ı evinde ziyaret etti ve Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'a yanlıştan dönülmesi çağrısı yaptı.

 

AVCIL: "HİÇBİR GEREKÇE GÖSTERİLMEDEN İŞTEN ÇIKARILDIM"

 

Ev ziyaretinde; Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan ve Yeşil Sol Parti Akdeniz ilçe yönetimi yer aldı. Avcıl, ziyaret ve gösterilen dayanışmadan dolayı teşekkür ederek, işten çıkarılma süreci hakkında bilgi verdi.

Akdeniz Belediyesi'nde yaklaşık 13 yıl boyunca çalıştığını söyleyen Avcıl, sağlık sorunlarından dolayı izinli olduğu bir günde kendisine bir mesaj iletilerek işten çıkarıldığını söyledi. İşten çıkarılmasına ilişkin hiçbir gerekçe gösterilmediğini dile getiren Avcıl, yaşadığı haksızlık karşısında hukuki süreci başlattıklarını ifade etti.

 

 

 

BOZAN, GÜLTAK'A SORDU: "BİR İŞÇİYİ DÜŞÜNCESİNDEN DOLAYI AYRIŞTIRMAK HANGİ HUKUKA SIĞAR"

 

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan da yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesi için AKP'li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'a çağrı yaptı.

Milletvekili Bozan, "Mahmut Avcıl'ı işten çıkarmakta hiçbir gerekçeniz yok değil. Biz, gerekçenizi gayet iyi biliyoruz. Sayın Gültak'a soruyorum: Bir işçiyi kimliğinden, düşüncesinden dolayı ayrıştırmak hangi dine, vicdana; hangi hukuka sığar? Yani bir insanın düşüncesine sahip çıkması neden bu kadar rahatsız ediyor sizi. İnsanları işinden etmek sizleri hiç mi rahatsız etmiyor. Bu kul hakkıdır. Kul hakkını istediğiniz gibi çiğneyemezsiniz. Haksızlıklarınızın karşısındayız. Bu yanlıştan bir an önce vazgeçilsin ve Mahmut Avcıl işine tekrar başlatılsın. İnsanları kimliğinden, düşüncesinden dolayı işinden etmek insanlık suçudur. Avcıl arkadaşımızın başlattığı hukuki sürecin de takipçisi olacağız" dedi.

 

GÜLTAK, MECLİSTE 'AVCIL' SORUSUNU YANITSIZ BIRAKMIŞTI

 

Mahmut Avcıl'ın işten çıkarılmasının ardından Akdeniz Belediye Meclisi HDP Grup Eşsözcüsü Özgür Çağlar, konuyu Meclis oturumunda dile getirmiş Belediye Başkanı Mustafa Gültak, soruyu yanıtsız bırakmıştı. (Haber Merkezi)