Mersin bayrama hazır | Güney Gazetesi Mersin

Mersin bayrama hazır

Mersin Valiliği Kurban Bayramı tatili boyunca il genelinde her türlü tedbirin alındığını duyurdu. Valiliğin aldığı önlemlere göre, alışveriş merkezlerinde, turizm bölgelerinde, otogarlarda güvenlik arttırılacak, trafik yoğunluğu artacağı için trafik ve asayiş tedbirleri alınacak.

Mersin bayrama hazır


ELVAN KONUK


Mersin’de Kurban Bayramı’na yönelik kent genelinde tedbirler alındı. Bayramın huzur içinde geçmesi için güvenlikten sağlığa tüm birimlerin hazır olduğunu belirten Valiliğin sitesinde alınan tedbirler duyuruldu. Yapılan açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü bayram süresince sorumluluk bölgeleri itibarıyla, huzur planlarını uygulamaya koyacaklar ve emniyet-asayiş tertip ve tedbirlerini aksatmadan sürdürecekler, halkın alışveriş yaptığı yerlerde, eğlence mekânlarında ve trafik yoğunluğu artacağından dolayı yollarda en üst düzeyde tedbirler alacaklardır. Bankalarda, PTT Şubelerinde ve büyük mağazalarda yığılma olacağından bu gibi yerlerde güvenlik önlemleri arttırılarak, devriye ve nöbet hizmetleri uygulanacaktır” denildi.

 Turizm bölgeleri başta olmak üzere vatandaşların yoğun olarak bulunabileceği yerlerde güvenlik önlemlerinin arttırılacağı belirtilirken alınan önlemler şu şekilde sıralandı:

“ Bayram ve hafta sonu tatili süresince Mersin’de trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerini en aza indirerek ölümlü/yaralanmaları trafik kazalarının önlenmesi için hız ihlalleri başta olmak üzere toplam ve sürekli taşıt kullanma süreleri, şerit kullanma, hatalı dönüşler, yakın takip ve kavşaklara yaklaşırken yavaşlama vb. kural, yasaklama ve kısıtlamalara yönelik eğitim-bilgilendirme-bilinçlendirme ve denetim faaliyetlerine ağırlık verilecek, bu konudaki Bakanlığımız genelgeleri uygulanacaktır.

Yolcuların otogar, istasyon, liman ve şehir içi otobüs duraklarında herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları bakımından gerekli güvenlik önlemleri alınarak, otogarlar, istasyon ve limanda nöbetçi personel bulundurulması sağlanacak, yaya ve motorlu devriyeler ile şehir içi yollar ve karayolları üzerinde tertip edilecek trafik ekipleri veya timlerinin sayıları arttırılacak ve vatandaşlarımızın hizmetlerine hazır hale getirilecektir.

Kaçak içki üretimi ve/veya satışı yapan işletmelerin tespitine yönelik çalışmalar sürdürülecek ve tespiti halinde ilgililer hakkında gerekli yasal işlemler yapılması sağlanacaktır.

Araç trafiği ile birlikte yaya trafiğinin de yoğunlaşacağı kurban satış/kesim alanları, şehitlik ve mezarlıklarda kamu düzenini arttıracak şekilde ilave trafik/asayiş tedbirleri alınacaktır.

Bayram süresince halkın sağlıkla ilgili sorunlarının çözümlenmesi için hastane ve sağlık kuruluşlarında nöbetçi personel bulundurulması konusunda üst yöneticiler tarafından önceden planlama yapılacaktır.

Meydana gelebilecek yangın veya doğal afetlere anında müdahale için belediyeler ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün üst yöneticileri tarafından önceden planlama yapılacak, yeterli ekip teçhizatları ile birlikte hizmete hazır halde bulundurulacak, 112 acil servislerinin kesintisiz hizmet vermesi sağlanacaktır.

 Kolluk birimleri kurbanlık hayvanların nakilleri esnasında ve/veya kurban satış yerlerinde meydana gelebilecek hayvan hırsızlığı olaylarına karşı tedbirli ve duyarlı bulunacaklardır.

 

 

 

Kurban kesim yeri olarak belirlenen yerler dışında çevre ve görüntü kirliliğine neden olabilecek şekilde yol kenarları, park ve bahçeler, içme ve kullanma suyu temin edilen su havzaları, dere yatakları gibi yerlerde kurban kesilmesi önlenecek, hazırlıklar ve denetimler, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Müftülüğü ile kaymakamlıklar ve ilgili belediyelerce yapılacaktır”

 

GEREKLİ TELEFONLAR

Polis, Jandarma, Yangın, Sıhhi İmdat          :112

Trafik Şube Müdürlüğü                                   : 232 66 80

Su Arıza.                                                               : 185

Elektrik Arıza                                                        : 186

Alo Maliye                                                             : 189

Mersin Şehir Hastanesi                                    : 225 10 00

Mersin Toros Devlet Hastanesi                    : 233 71 80 – 10 Hat