Kafalar aynı kalıyorsa değişim olmaz | Güney Gazetesi Mersin

Kafalar aynı kalıyorsa değişim olmaz

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, partisindeki değişim ve kurultay tartışmalarını “Elbette değişim olacak. Elbette hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. Ama kaş yaparken göz çıkarmayacağız. Söylem mi değişecek, tüzük mü değişecek, program mı değişecek, genel başkan mı değişecek, belediye başkanı mı değişecek? Hepsi değişir. Birileri ben bu geminin kaptanlığını daha iyi yaparım diyebilir. Bunu derken partimizin dirliğine, birliğine, hele hele yerel seçimler öncesinde zarar vermeden bu söylemlerini yapmasını tavsiye ediyorum” sözleriyle değerlendirdi.

Kafalar aynı kalıyorsa değişim olmaz


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığının bayramlaşma töreninde parti içindeki değişim ve kurultay çalışmalarını değerlendirdi.

Konuşmasına, "Seçim, parti üyelerinin genel başkanla, milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla ilgili aklına gelenleri ulu orta yerlerde söylemesiyle kazanılmaz. Yan gelip yatarak, çok laf ederek hiçbir şey kazanamazsınız" ifadeleriyle başlayan Vahap Seçer, partisinin İzmir, Kadıköy, Çankaya gibi yerlerde demografik avantajı kullanarak seçim kazandığını, birçok yerde ise çok çalışarak seçimi kazandığını söyledi.

 

“KAFALAR AYNI KALIYORSA DEĞİŞİM OLMAZ”

 

Seçer, "Genel anlamda eğer Tarsus’ta seçim kazanacaksanız çalışacaksınız. Mersin Büyükşehir’de seçim kazanacaksanız çalışacaksınız. Üsküdar’da, Fatih’te seçim kazanacaksanız çalışacaksınız. Hiç kimse sizin lügatten ezberlediğiniz ideolojik sözlerin peşinden gelmiyor. Birbirimizi kandırmaya gerek yok. Değişim kafaları değiştirmeden olmaz. İnsanlar değişir kafalar aynı kalırsa değişim olmaz. Onun için diyoruz ki kafaları değiştirelim, kafanın içindekileri değiştirelim. Yeni, eğitimli insanlar gelsin. Mahkeme kadıya mülk değil. Bırakın, kenara çekilin, bu gençlere yardımcı olun. Benim halkta karşılığım yoksa utanırım aday olmaya. Eğer işinin başında değilsen, bayramlarda keyif yapıyorsan, milletin acısından haberin yoksa, sokağa çıkacak yüzün yoksa, yağ balla beslenip karnını doyuramayan insanlardan haberin yoksa, şehrinde acı çeken hastadan, engelliden haberin yoksa sen aday olma kardeşim. Sen belediye başkanı da olma. Zaten senden hiçbir şey olmaz. Bu kurumların da enerjisini de almayın. Bırakan yapabilecek insanlar gelsin yapsın. Felsefemiz bu. Çalışıyoruz. Çatlasalar da patlasalar da çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

“SÖYLEM Mİ DEĞİŞECEK? DEĞİŞİR. GENEL BAŞKAN MI DEĞİŞECEK? DEĞİŞİR”

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından partide fırtına koptuğunu vurgulayan Seçer, "Arkadaşlar bu parti sahipsiz değil. Bu biz partiyi güvenli bir limana alırız. Bu işler usuletle olur, suhutle olur. Bu işler kavga ederek, bağırarak olmaz. Partiyi değiştirelim, kendi aynı yerde. Elbette değişim olacak. Elbette hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. Ama kaş yaparken göz çıkarmayacağız. Bu partinin dirliği, birliği önemli. Akıl çerçevesinde, bir süreç çerçevesinde hangi noktadan bir değişim gerekiyorsa bir süreç başlatıp bu değişimleri gerçekleştiririz. Söylem mi değişecek, tüzük mü değişecek, program mı değişecek, genel başkan mı değişecek, belediye başkanı mı değişecek? Hepsi değişir. Ama ben yaptım oldu bitti. En kral benim. Bu işi en iyi ben yaparım. Fırsat bu fırsat. Seçim boyu pusuda yattım. Zaten hiçbir şey yapmadım. Yeri geldi hainlik de yaptık. Ee? Seçim kaybedildi vurun abalıya! Emek eden insanlara günah etmeyin Allah sizi çarpar" şeklinde konuştu.

 

“KAPTANI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ”
 

 

Cumhuriyet Halk Partililere ve topluma kötü duygular yaşatan, hayal kırıklığı yaratan bir seçim sonucu alındığını kaydeden Seçer, "Bununla yüzleşmeliyiz. Yüzleşirken de bağırmadan, çağırmadan, her şeyi en iyisini ben bilirim demeden bu süreci değerlendirip değişimi dönüşümü başlatırsınız. Bir daha aynı hatayı yapmazsınız. Mersin’de 300 bin olan oyumuz 380 bine kadar ulaşmış. 5 milletvekilini çok rahat çıkardık. Örgütümüze teşekkür ediyorum. Kurda kuşa yem olmadan başarılı bir seçim süreci geçirdiler. Bunlar yatarak olmadı. Mersin’de başarılı bir sonuçtur. Daha da iyi olabilirdi. Keşke Sayın Kılıçdaroğlu’na yüzde 65, yüzde 70 oy çıkarsaydık. Genel merkezimizde seçim sonuçlarından dolayı bir moral bozukluğu var. Doğal olarak. Sayın Genel Başkanımız geminin kaptanıdır.  Ben partimi bu fırtınadan sonra güvenli bir limana çıkaracağım dedi.  Katılıyorum. Hep beraber çıkaracağız. Kaptanı yalnız bırakamayız. Hepimiz eleştirimizi, özeleştirimizi yapacağız. Sayın Genel Başkanımız da yapacak. Birileri ben bu geminin kaptanlığını daha iyi yaparım diyebilir. Bunu derken partimizin dirliğine, birliğine, hele hele yerel seçimler öncesinde zarar vermeden bu söylemlerini yapmasını tavsiye ediyorum” dedi.

 

“CHP’YE GENEL BAŞKAN OLMAK KOLAY DEĞİLDİR”

 

Vahap Seçer, “Kurucumuz Atatürk’ten sonra nasıl ki ardılları gelmiş o şerefli koltuğa oturmuşsa hiç merak etmeyin bu partinin özünü bilen, bu partiyi içselleştirmiş liderler gelir, Atatürk’ün o şerefli  koltuğuna layık olanlar oturur. CHP refleksi bunu yeterine getirir. Öyle siparişle filan bu partiye genel başkan olunmaz. Bazı yol haritaları planlayarak, bazı senaryolar yazarak CHP’ye genel başkan olmak kolay değildir. Bünye kaldırmaz. Vücut onu dışarı atar. Bunun da bir tavsiye olarak bilinmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

 

“11 BÜYÜKŞEHİR’İ KAYBETMEYECEĞİZ”

 

Yerel seçimler öncesinde AKP'nin CHP'de safların dağılması için dezenformasyon yapacağına dikkat çeken Seçer, "Rakibimiz deneyimli. Safları sıklaştırmamıza müsaade etmeyecek. Hatta dağıtacak. 5 ay içinde adaylar belirlenir. Herkes bir olmak zorunda. Kongrelerimizi yapacağız. Bunu uygarca yapacağız. CHP’ye yakışır şekilde yapmamız lazım. Dilimize dikkat etmemiz lazım. Zehirlememiz lazım. Bir, 11 Büyükşehir Belediyesini asla kaybetmeyeceğiz. İki, ilaveler yapacağız. Seçim mağlubiyeti var. Yok demiyorum. Ama karalar bağlayacak bir ortam yok. Türkiye’nin dengelerine, gelişmelere bakarsanız beni daha iyi anlarsınız. 2018 seçimlerinden sonra döndük 2019’da 11 Büyükşehir Belediyesini kazandık. Şimdi 2018 koşullarından daha güçlüyüz. Mevzileri kaybetmeyeceğiz. 2024 seçimlerinde karabulutları dağıtacağız, fırtınayı dindireceğiz. Türkiye’de daha fazla belediye kazanacağız, Mersin’de daha fazla belediye kazanacağız" ifadelerini kullandı.