Konservatuvarda mezuniyet heyecanı | Güney Gazetesi Mersin

Konservatuvarda mezuniyet heyecanı

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreni, büyük bir coşku ile gerçekleşti.  Mersin Üniversitesi Yenişehir Kampüsü Nevit Kodallı Konser Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Toğroul Ganioğlu, öğretim elemanlarımız, öğretmenlerimiz, mezunlarımız ve yakınları katıldı.

Konservatuvarda mezuniyet heyecanı


Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Toğroul Ganioğlu “Velilerimize fedakarlıkları ve şefkatlarından dolayı teşekkür ediyorum. Hocalarımıza da en içten teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Öğrencilerimiz sizleri örnek alıyorlar. Mezunlarımıza kapılarımız her zaman açık. Mezunlarımız için hayat yolculuğunda yeni bir kapı açılıyor. Tüm mezunlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.

Mezun öğrenciler adına konuşan lisans devresi birincisi Gökçe Türkmen ise, “Bir yolculuğun sonuna geldik ama biliyorum ki bu bir son değil. Konservatuvar bana çok şey öğretti. Yeri geldi güldük eğlendik, yeri geldi hatalarımız oldu ancak ne olursa olsun pes etmedik. Tüm öğretmenlerime, zor günlerimde yanımda olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ben ve arkadaşlarım ülkemizde sanatın gelişmesi ve nesilden nesile aktarılması için çok çalışacağız. Hepimizin yolu açık olsun” şeklinde konuştu.

 

 

Konuşmaların ardından Konservatuvar Müzik ve Sahne Sanatları bölümünden öğrencilerimizin dinleti ve gösterileri izleyenlerle buluştu. Daha sonrasında Konservatuvarımızı ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarıyla temsil eden öğrencilerimize teşekkür belgesi takdim edildi.

Mezuniyet töreni, diğer mezunlarımızın temsili diplomalarını almalarıyla devam etti. Temsili diplomalarını alan öğrencilerimizin kep atma töreni sonrası mezuniyet sevincini doyasıya yaşamasının ardından tören sona erdi. (Haber Merkezi)