MEÜ’de farkındalık etkinliği  | Güney Gazetesi Mersin

MEÜ’de farkındalık etkinliği 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen Fakültesi Matematik Bölümü ve Gebze Teknik Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi Matematik Bölümü iş birliğinde düzenlenen "Leavitt Yol Cebirleri ve İlgili Konular” başlıklı yaz okulu etkinliği tamamlandı.

MEÜ’de farkındalık etkinliği 


MEÜ’de 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin etkilediği 11 ildeki matematik lisans ve lisansüstü öğrencilerine özgür bir matematik ortamında düşünmeleri, etkileşimde bulunmaları ve yeniden matematik yapmaları için bir fırsat sunabilmek adına düzenlenen yaz okulunun açılışı 5 Temmuz Çarşamba günü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Açılış töreninde farkındalığı artıracak ve verimli geçmesi beklenen çalışmanın MEÜ ile Gebze Teknik Üniversitesi arasında yapılan ilk ortak çalışma olduğunu belirten MEÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Özen, bu çalışmanın farklı bölümlerde de yapılmasını beklediğini belirterek etkinliğe katkı sunan tüm akademisyenlere teşekkür etti.

Leavitt Yol Cebirleri ile ilgili gelişmelerin tartışıldığı etkinlik, dört gün boyunca günde altı saat olmak üzere Fen Fakültesi Matematik Bölümü dersliklerinde devam etti. Etkinlik Tarsus gezisi ile sona erdi. (Haber Merkezi)