Jeotermal Tesisi Projesi için bugün keşif yapılacak | Güney Gazetesi Mersin

Jeotermal Tesisi Projesi için bugün keşif yapılacak

Anamur’a jeotermal kuyu açmak için başvuran Öz Şimşek isimli şirketin aldığı ÇED gerekli değildir kararına karşı bölge Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) dava açmıştı. Bugün saat 12.30’da bölgede keşif gezisi yapılmasına karar verildi.

Jeotermal Tesisi Projesi için bugün keşif yapılacak


ELVAN KONUK

Alanya merkezli Öz Şimşek adlı bir şirketin, Anamur’da jeotermal kuyu açmak için başvurması ÇED gerekli değildir görüşü alarak çalışmalara başlaması ilçede tepkilere neden olmuştu. Şirket, tüm yasal şartlarını tamamladığını bildirerek 3 farklı noktada kuyu açmak için çalışmalara başlamak istemiş ancak yöre sakinlerinin tepkisiyle karşılaşınca işlerine bir süre ara vermişti. Bölge halkı ve MERÇED ÇED gerekli değildir kararının iptaline karşı dava açmıştı.

Dava ile ilgili süreci hatırlatan Anamur Çevre Platformu, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak “Bozdoğan Mahallesi sınırları içerisinde jeotermal enerji santrali yapımı ve jeotermal kaynak arama projesi için verilen "ÇED Gerekli Değildir" kararının iptali istemiyle Mersin Valiliği'ne karşı vatandaşlar ve MERÇED tarafından açılan davada bugün saat 12.30’da keşif yapılacaktır. Keşfe katılmak isteyen ilgililere duyurulur” ifadesi kullanıldı.