MEÜ’de mezuniyet coşkusu | Güney Gazetesi Mersin

MEÜ’de mezuniyet coşkusu

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2022-2023 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleşti.

MEÜ’de mezuniyet coşkusu


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, "Ülkemizin geleceğine yön veren, güçlü olan öğrencilerimizi mevcut şartlar altında en yüksek donanımla mezun etme gayretimiz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da aynı görüş ve çağın gereksinimlerine uygun olarak modern, teknik ve bilimsel süreçleri kapsayan bir anlayışla devam edecektir. Kıymetli öğrencilerimiz, eğitim ve öğretim bir süreçtir. Burada temellerini oluşturduğunuz bilgileri ulusal ve uluslararası alanda takip ederek bu bilgi ve birikimleri yeni nesillere aktarmak yalnızca kişisel gelişiminize değil, ulusun bir ferdi olarak önemli bir göreviniz. Ülkemizin umudu ve güvencesi sizlersiniz. İnanıyorum ki, sizler de umutlarımızı ve güvenimizi boşa çıkartmayacaksınız” dedi.

 

 

 

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Pürhan Barbaros Tuncer, “Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu adını almamızla birlikte 16. dönem mezunlarımızı çalışma hayatlarına uğurluyoruz. Bundan da ayrıca gururluyuz. Öğrencilerimizin aileleri iki yıl önce evlatlarını bize teslim etti. Şimdi de bizlere teslim edilen emanetleri iade etme zamanı geldi. Değerli velilerimiz şundan emin olabilirsiniz; emanetinize iyi bakmak, onları söz verdiğimiz bilgi donanımlarıyla yetiştirebilmek için elimizden geleni yaptık. Özenle, sabırla ve büyük emeklerle yetiştirdiğiniz çocuklarınız bugün Üniversitemizden mezun oluyorlar. Bundan sonra kendi ayakları üzerinde duracak ve kendi hayatlarına yön verecekler. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır” ifadelerini kullandı.

Dereceye giren öğrencilere plaket ve temsili diploma takdim edilmesinin ardından, mezun olan diğer öğrencilere temsili diplomaları, MEÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından takdim verildi. (Haber Merkezi)