Gülnar’daki orman yangınında 5 ev yandı | Güney Gazetesi Mersin

Gülnar’daki orman yangınında 5 ev yandı

Gülnar’daki orman yangınında 5 ev yandı


HASAN KÜÇÜK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Gülnar’ın Kavakoluğu Mahallesi’nde meydana gelen orman yangınında 5 evin yandığını 25 evin ise boşaltıldığını söyledi.

Gülnar ilçesi Kavakoluğu ve Delikkaya köyünde çıkan orman yangını sürüyor. Kısa sürede büyüyerek geniş bir alanda etkili olan yangına, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler müdahale ediyor.  Şiddetli rüzgar nedeniyle ekiplerin yangına müdahalesinde güçlük yaşanıyor. 3 helikopter, çok sayıda arazöz ve orman personelinin müdahale ettiği yangın yayılıyor. Yyangın dolayısıyla Kavakoluğu ile Çavuşlar köyündeki vatandaşların tedbir amaçlı tahliye edileceği öğrenildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise Kavakoluğu köyünde 5 evin yandığını ifade ederek 25 evin tahliye edildiğini kaydetti. Yerlikaya yangında can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

GÜLNAR BELEDİYE BAŞKANI: YANGIN SÜRÜYOR

Gülnar Belediye Başkanı Alparslan Ünüvar ise yangının rüzgarında etkisiyle tüm şiddetiyle devam ettiğini söyledi. Havadan ve karadan devam eden yangın söndürme çalışmalarına Gülnar Belediyesi olarak iş makinası, ekipman ve personel desteği vererek var güçleri destek verdiklerini ifade eden Ünüvar şunları söyledi: “Ayrıca Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yangınla mücadele eden tüm ekiplerimizin yiyecek ve su gibi temel ihtiyaçları karşılanıyor. Yangının söndürülmesi için canla başla çalışan tüm ekiplerimizden, gönüllü vatandaşlarımızdan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun.Yangının bir an önce kontrol alınmasını temenni ediyor, tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyorum. İnşallah bu süreci hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde aşacağız.”