YA KONTAK KAPATACAĞIZ <br> YA ZAM YAPACAĞIZ | Güney Gazetesi Mersin

YA KONTAK KAPATACAĞIZ
YA ZAM YAPACAĞIZ

YA KONTAK KAPATACAĞIZ <br> YA ZAM YAPACAĞIZ


ELVAN KONUK

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan kararla benzinin litresinde 2,52 TL olan ÖTV 7,52 TL’ye, motorinde 2,05 TL olan ÖTV de 7,05 TL’ye yükseltildi. Yapılan son ÖTV zammıyla benzinin litre fiyatı 35 liraya, motorinin fiyatı ise 33,5 liraya dayandı. Akaryakıt ürünlerine tek seferde yapılan zam 6 lirayı buldu. Artık herkesin aracının deposu daha pahalıya doluyor.

 

Mersin’de özel toplu taşıma araçları şoförleri yapılan zam karşısında çareyi sefer sayısını azaltmakta buldu. Birçok hatta dolmuş sahipleri, yolcu sayısının görece az olduğu saatlerde sefere çıkmama kararı aldı. Akaryakıt zammının bugüne kadar yapılmış en yüksek zam olduğunu dile getiren esnaf, “Böyle giderse ya kontak kapatacağız ya da yolcu ücretlerine zam yapacağız” dedi. 

 

 


Tarihte görülmemiş zam

 

Hasan Umutlu: “Aşırı tepkiliyim. 25 lira 40 kuruştan aldığım akaryakıt sabah kalktım 34 lira olmuş. İnsanlar ne yapacak bilmiyorum, biz de sivil yolcu ücreti 15 lira öğrenci ücreti 12 lira olsun istiyoruz”

 

Baki Sirkeci: Akaryakıt zammı nedeniyle günlük 200 lira zarar ediyoruz. Zararımızı önlemek için biz de zam talebinde bulunacağız. Araçlarımızı çalıştıramıyoruz

 

Yavuz Örge: Bu akaryakıt zammı tarihte görülmemiş bir zamdır. Günde ortalama 7-8 sefer atıyorduk, 3-4’e düşüreceğiz. Sefer sayılarının düşmesi insanların mağdur olması demek. Esnaflara çağrımız şudur Türkiye genelinde kontak kapatalım. Tepkisiz kaldığımız sürece bu düzen bu şekilde gidecek.