Mezuniyet heyecanı | Güney Gazetesi Mersin

Mezuniyet heyecanı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, 2022-2023 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Mezuniyet heyecanı


MEÜ Akdeniz Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Danışmanı Prof. Dr. İlker Fatih Kara, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Atıl, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmiye Canacankatan, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, Üniversite Hastanesinin Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Usta, Mersin Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Karaselçuk, öğretim elemanları, idari personel ve mezunların yakınları katıldı.

Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, "Bugün, öğrenci olarak geldiğiniz Üniversitemizden birer diş hekimi olarak ayrılıyorsunuz. İnsan sağlığına ve yaşamına birebir dokunan bir mesleğin temsilcileri olarak; Üniversitemizden aldığınız eğitim ile mesleğinizi en iyi şekilde icra edeceğinize, vatanımıza ve milletimize hizmet eden iyi birer hekim olacağınıza inancımız tam. Sizlerin gösterdiği ve elde ettiği başarılar, Üniversitemizi daha da yüceltecek ve onurlandıracak. Hepinizi mezuniyetinizden ötürü tebrik ediyorum" dedi.

 

 

 

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Atıl, “Dile kolay, hekimlik sanatı eğitim gibi çok zor bir sürecin sonuna gelmiş, eğitim hayatlarının başından bu yana çok çalışmış, fedakârlık göstermiş gencecik bireylerin emeklerinin taçlandırıldığı bu törende heyecanlanmamak kolay değil. Size emanet edilen hastalarınıza sağlık verirken cephanenizdeki en güçlü silahları sahiplenme, anlayış ve sempati olduğunu da hatırlatmayacağım. Hekimin cesur olması gerektiğini ama nezaket olmadan cesaretin hoyratlık olduğunu, sizlerin toplum nezdinde çözüm üreten, birleştiren ve eğiten kişiler olmanız gerektiğinden de bahsetmeyeceğim. Çünkü şahsen bana bunları gayet iyi öğrendiğinizi ispat ettiniz arkadaşlar. Olağanüstü bir dönemde, çok zor şartlarda, eğitim sürecinin sonuna gelmiş, covid geçirmiş, deprem geçirmiş, yaşamış, korkmuş, yorulmuş, yıpranmış ama vazgeçmemiş bu cesur çocuklara bir tavsiye verme ihtiyacı duymuyorum. Sizler bu âna, hayatın size çıkardığı her zorluğa rağmen hak ederek geldiniz" ifadelerini kullandı.

Dereceye giren öğrencilere belge takdiminin ardından, diğer mezunlara da temsili diplomalarının verilmesinin sonrasında Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazım Gümüş tarafından mezunlara hekimlik andı okutuldu.

Mezuniyet töreni, hekimlik andının okunmasının ardından mezunların keplerini havaya atması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. (Haber Merkezi)