Daha adil bir dünya için yürüyor | Güney Gazetesi Mersin

Daha adil bir dünya için yürüyor

İran uyruklu emekli akademisyen Daryoosh Riyahı’nin ‘Hadi Dünyamız İçin’ adını verdiği yürüyüşünün üçüncü durağı Mersin oldu.

Daha adil bir dünya için yürüyor


İLKAY ADALIOĞLU

 

İranlı emekli Akademisyen Daryoosh Riyahı, dünyada açlık ve savaş olmasın, daha adil bir yaşam düşüncesi ile ‘Hadi Dünyamız İçin’ adını verdiği yürüyüşü esnasında 3. durağı olan Mersin’e gelirken dinlenmek üzere Tarsus Belediyesine uğradı. Tarsus Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre belediye ekipleri valizi hasar aldığı için yürüyüşünü duraklatan Akademisyen Daryoosh Riyahı’ya valiz desteğinde bulundu, Karavan Parkta ağırladı.

Toplam 25 kilo ağırlığındaki çantası ve çadırı ile yürüyüşe başlayan Daryoosh Riyahı, 1 veya 3 gün konaklıyor. Kampanyası için video ve fotoğraf çekimi yaptıktan sonra yoluna devam ediyor. Yürüyüş esnasında akşamları cami ya da muhtarların yardımıyla muhtarlık ya da köy evlerinde misafir ediliyor.

26 Mayıs Cuma günü Kayseri’den başladığı yürüyüşünün ardından Niğde’ye oradan da Mersin’e gelen Riyahı, Mersin’den Alanya’ya kadar yürümeyi planlıyor.