Muayene çilesi | Güney Gazetesi Mersin

Muayene çilesi

Randevu saatinde gittiler. Araçlarını muayene ettirmek için saatlerce güneşin altında beklediler

Muayene çilesi


ELVAN KONUK

Araç muayene istasyonlarındaki yoğunluk ve randevu saatlerinin sarkması bu sene de değişmedi. TÜVTÜRK’ün Mersin’deki araç istasyonlarında araç muayenesi yaptırmak için randevu alan vatandaşlar randevu saatinde geldi ancak sarkmalar olunca saatlerce güneşin altında bekledi.

Saat 14.30’daki randevusuna saat 17.30 olmasına rağmen hala giremediğini belirten Mustafa Sarı İsimli bir vatandaş duruma isyan ederek “İnsanlar burada mağdur. TÜVTÜRK tamamen bitmiş durumda, yetkililerden buraya bir el atmalarını bekliyoruz” dedi.

Türkiye’de trafiğe kayıtlı 25 milyondan fazla aracın belirli dönemlerde muayene yaptırması zorunlu tutuluyor. Bu muayene işlemleri zaman zaman yoğunluk yaşanmasına ve vatandaşların mağdur olmasına neden oluyor.

TÜVTÜRK Mersin istasyonlarına araç muayenesi için giden vatandaşlar sıranın kendilerine gelmesi için saatlerce beklediler. Yaşadıkları mağduriyeti dile getiren Mustafa Sarı, isimli bir vatandaş video çekerek olaya tepki gösterdi. Sarı, videoda “Saat 12,30’da sıra numarası alan saat 17.30 olmasına rağmen hala sıra bekliyor. Şuanda araçlar dolu vaziyette, hala 13.30 ve 14.00 randevusunu alıyorlar.  Saat 17.30 olmasına rağmen henüz hiçbir ilerleme yok. 20.00’a kadar burada olacaklarını söylüyorlar, bize sıranın ne zaman geleceği henüz belli değil, sorduğumuzda doğru bir cevap alamıyoruz. İnsanlar burada mağdur. TÜVTÜRK tamamen bitmiş durumda, insanlar sıcakta bunalmış bir vaziyette Yetkililerden buraya bir el atmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Sarı, 14.30’daki randevusuna 19.00’da girebildiğini belirtti.


  Muayene çilesi